Marea majoritate a directorilor chestionați preconizează că investițiile în mediul Cloud vor exploda în 2012, o parte dintre companii estimând că vor aloca mai mult de o cincime din bugetul IT Cloud-ului în anul 2012, conform unui raport al KPMG Internațional.
Conform unui studiu global întreprins de KPMG, organizațiile care și-au propus să utilizeze mediul Cloud, precum și cele care intenționează să ofere servicii Cloud au răspuns în proporție de 76% că factorii economici sunt cei care îi determină să ia decizii privind aderarea la Cloud.
Totuși, și alte aspecte sunt la fel de importante sau chiar mai importante: 80% menționează că migrarea la Cloud a venit ca o soluție la încercările de eficientizare a proceselor, oferind companiei mai multă agilitate; 79% dintre cei care utilizează mediul Cloud și 76% dintre furnizori au estimat că această schimbare va aduce beneficii tehnologice, în anumite cazuri aducând îmbunătățiri care nu ar fi putut fi obținute altfel, și 76% menționează că utilizarea mediului Cloud va genera avantaje strategice, putând chiar să transforme modelul de afacere pentru a câștiga un avantaj competitiv.
Majoritatea respondenților studiului întreprins de KPMG (81%) menționează fie că evaluează mediul Cloud, fie că plănuiesc să implementeze un astfel de mediu, fie că deja au adoptat o strategie Cloud pentru organizația lor. O treime dintre aceștia precizează că deja rulează serviciile de bază IT pe Cloud (10%), sau că migrarea este în curs (13%). Mai puțin de unul din 10 directori susține că organizațiile pe care le conduc nu intenționează să adere la mediul Cloud curând.
Aproape jumătate dintre respondenți (45%) au declarat că pentru a face să merite investiția în mediul Cloud, economiile IT ar trebui sa fie între 1 și 10% față de cheltuielile curente, 34% au declarat că asemenea economii ar trebui să fie între 11 și 25% și aproximativ 10% au declarat că aceste economii ar trebui să depășească 25%. O concluzie interesantă este faptul că, în timp ce furnizorii promovează reduceri de cost de până la 30%, majoritatea directorilor executivi ar fi mulțumiți și cu reduceri de cost între 10 % și 15%.
Acest studiu global ce a cuprins 900 de business-uri și Directori IT a fost efectuat în anul 2011 și analizează unele dintre provocările operaționale și de business legate de implementarea mediului Cloud. Studiul își propune să ofere o perspectivă asupra curentelor ce formează piața mediului Cloud. Sunt examinate trei perspective distincte – aceea a Conducerii executive a companiilor, a Directorilor IT și cea a Directorilor furnizorilor de servicii Cloud.