În cele două zone au fost vândute terenuri cu o suprafaţă totală de peste 70 de hectare, în aceeaşi perioadă. Zona de nord a capitalei, care include Aviației, Barbu Văcărescu, Caramfil, Dimitrie Pompeiu și Floreasca, a raportat investiții de peste 100 milioane euro în terenuri, fiind tranzacționați peste 20 ha. Din suprafaţa totală tranzacţionată, 53% este dedicată sectorului de birouri, 34% celui rezidenţial şi 13% pentru proiecte de retail. Potendeţialul de dezvoltare al acestor loturi este de 2.000 de locuinţe noi şi 300.000 mp de clădiri de birouri. Preţurile de vânzare din această zonă variază între 300 şi 600 euro/mp pentru terenurile cu destinaţie rezidenţială şi între 500 şi 1.000 euro/mp pentru cele dedicate birourilor, conform datelor Colliers.
Pentru Theodor Pallady, sectorul rezidential și cel de retail au generat tranzacții a căror suprafață totală este de 50 ha, și cu o valoare de peste 60 milioane euro. Din suprafaţa totală tranzacţionată în această zonă, 57% va fi utilizată pentru construcţia de locuinţe, iar 43% pentru spaţii comerciale. Astfel, potenţialul de dezvoltare pe sectorul rezidenţial este estimat la 10.000 de unităţi. Preţurile la care s-au tranzacţionat aceste loturi sunt cuprinse între 50 şi 200 euro/mp pentru terenurile cu scop rezidenţial şi între 150 şi 300 euro/mp pentru cele cu destinaţie de retail.
„Piața de terenuri a raportat activitate tranzacțională intensă, pe toate segmentele, datorită rezultatelor bune pentru închirieri de birouri, retail și vânzări rezidențiale. Zonele Aviației și Theodor Pallady au avut cel mai mare număr de tranzacții, atrăgând în total investiții de peste 150 milioane Euro, fiind urmată îndeaproape de zona Grozăvești – Politehnica. Piața de terenuri pentru rezidential a fost dinamică peste tot în București, inclusiv în zonele periferice care își îmbunătățesc infrastructura”, a declarat Sînziana Oprea, director asociat în cadrul departamentului de terenuri al Colliers International.