Printre principalele achiziții de active grecești de până acum se numără cumpărarea pachetului de acțiuni al statului în OTE de către Deutsche Telekom, interesul companiei austriece Novomatic pentru Loteria greacă, precum și investițiile pe care le-au făcut chinezii în câteva porturi grecești.
Recent, grupul financiar PPF, al celui mai bogat ceh, Petr Kellner,a anunțat achiziția unui pachet de acțiuni la Piraeus Bank. Mai mult, ”PPF este intesat de privatizarea activelor statului grec. Ne interesează în special segmentul de real-estate”, a spus Alexej Bechtin, purtătorul de cuvânt al companiei. De asemenea, grupul CEZ, cea mai mare companie din Cehia, este interesat de privatizarea principalului furnizor de electricitate din Grecia, PPC.
Deocamdată, spun analiștii, riscul de investiții în Grecia este încă foarte mare, ceea ce este periculos pentru investitorii mici și mijlocii. Doar investitorii foarte mari, de genul CEZ, care-și pot permite să aștepte mai mult profiturile din investiții, ar putea, în primă fază, să participe la privatizare.