Cresterea economica din Asia si Pacific va fi la cel mai inalt nivel dupa 2007, regiunea inregistrand o revenire puternica dupa criza globala, este de parere Banca Asiatica pentru Dezvoltare (Asian Development Bank). Conform aceleeasi surse economia tarilor in dezvoltare din Asia este asteptata sa creasca cu 8.2% in 2010 si 7.3% in 2011(China 9.6% in 2010 si 9.1% in 2011, India 8.5 respectiv 8.7%, iar cele 10 economii din sudul Asiei cu 7.4% in 2010).
Randamentul investitiilor in pietele emergente si revenirea puternica a economiei au atras capitalul marilor investitori. Acest flux de capital (investitii directe si de portofoliu) reflecta fundamente economice puternice si incredere in reformele pe termen lung si potentialul de crestere, fiind insotite de un anumit grad de risc cum ar fi destabilizarea pietelor si politicile monetare.
Marile fonduri de investitii in bonduri sunt atrase de piata asiatica si se expun tot mai mult pe datoria suverana din aceasta zona. Datorita incertitudinilor economice din tarile dezvoltate, pietele emergente se afla intr-o pozitie mai buna in ceea ce priveste cresterea economica, in special Malaesia si Indonezia, dar si Tailanda, in ciuda problemelor politice. Investitiile in active cu randament fix sunt supuse riscului ca dobanzile sa creasca si astfel finantarea datoriilor sa fie mai dificila. Luand in calcul perspectivele politicii monetare din SUA si Europa, diferentialul de dobanda dintre acestea si tarile in curs de dezvoltare din Asia se mareste, astfel ca autoritatile trebuie sa abordeze o politica monetara inteligenta pentru a incuraja fluxul de capital pe termen lung si totodata sa previna un bubble al activelor cu risc.
Cu toate acestea, managerii sunt fermi si afirma ca prefera sa imprumute capitalul economiilor mai putin indatorate si in crestere, decat celor masiv indatorate si in stagnare.
Analistii Admiral Markets considera ca si valutele tarilor in curs de dezvoltare din Asia vor fi atractive pentru investitori datorita presiunilor inflationiste si randamentului superior in special fata de dolar, dar si actiunile companiilor sau marfurile, in ciuda temerilor ca aprecierea monedelor o sa scada competitivitatea produselor pe plan extern.