Investitorii renunţă la colaborarea cu Galleon, după arestarea lui Rajaratnam

Galleon Group se confruntă cu o avalanşă de cereri de retragere din partea investitorilor, după ce cofondatorul companiei, Raj Rajaratnam, a fost arestat vineri pentru acuzaţii de fraudă, iar marile case de brokeraj refuză să se mai asocieze cu fondul de hedging, potrivit The Wall Street Journal. Galleon a înregistrat cereri de retragere pentru mai mult de o treime din active, respectiv 1,3 miliarde de dolari din 3,7 miliarde de dolari, potrivit traderilor, iar Bank of America, Merrill

Galleon Group se confruntă cu o avalanşă de cereri de retragere din partea investitorilor, după ce cofondatorul companiei, Raj Rajaratnam, a fost arestat vineri pentru acuzaţii de fraudă, iar marile case de brokeraj refuză să se mai asocieze cu fondul de hedging, potrivit The Wall Street Journal.

Galleon a înregistrat cereri de retragere pentru mai mult de o treime din active, respectiv 1,3 miliarde de dolari din 3,7 miliarde de dolari, potrivit traderilor, iar Bank of America, Merrill Lynch şi Barclays, două dintre cele mai prestigioase case de brokeraj din lume, refuză să deruleze tranzacţii de capital sau să intermedieze operaţiunile fondului, spun surse apropiate situaţiei.

Atât reprezentanţii Galleon, cât şi cei ai Merrill Lynch şi Barclays au refuzat să comenteze informaţiile.

Surse din interiorul Galleon spun că angajaţii au primit informaţiile drept semnale că partenerii fondului se retrag, îngrijoraţi că autorităţile ar putea pune sechestru pe active.

Totuşi, nu există indicii clare care să anunţe îngheţarea activelor şi conturilor companiei, iar Galleon mai derulează tranzacţii cu alte 10 case de brokeraj, pe lângă cele două care au renunţat la colaborare.

Fondul a început să vândă acţiuni şi alte active pentru a strânge lichidităţile necesare pentru acoperirea cererilor de retragere din partea investitorilor şi nu are în prezent probleme la derularea tranzacţiilor pe bursă în regim normal, notează WSJ.

Miliardarul Raj Rajaratnam, arestat vineri

Miliardarul Raj Rajaratnam, confondatorul Galleon, a fost arestat vineri alături de mai mulţi directori ai unor mari companii americane pentru acuzaţii de insider trading (obţinerea de profituri şi avantaje necuvenite prin folosirea unor informaţii privilegiate la tranzacţii pe bursă).

Rajaratnam, eliberat după plata unei cauţiuni de 100 de milioane de dolari, s-a adresat luni celor 130 de angajaţi de la sediul Galleon din New York, susţinând că nu a încălcat legea şi că se va ocupa în viitorul apropiat de „apărare”.

„Contez pe voi să aveţi grijă de investitorii noştri”, a afirmat Rajaratnam, unii angajaţi primind discursul „cu lacrimi în ochi”, potrivit unei surse din interiorul companiei.

Într-o scrisoare transmisă luni seară atât angajaţilor, cât şi investitorilor Galleon, el respinge toate acuzaţiile, calificându-le drept „total nefondate”.

„Sunt nevinovat şi voi apăra viguros atât propria persoană, cât şi firma noastră. Voi continua să lucrez pentru Galleon, iar firma va continua să-şi servească clienţii cu eficienţă şi integritate”, a arătat Rajaratnam.

Unii traderi anticipează că firmele competitoare vor încerca să profite de problemele fondului prin vânzarea de acţiuni la companii aflate şi în portofoliul Galleon, pentru a determina deprecierea activelor acestuia.

SURSA: Mediafax

DETALII:
Citeşte şi Galleon Group, implicată în cea mai mare fraudă de spionaj industrial.