Măsura va intra în vigoare de la 1 octombrie, iar permisele vor fi valabile pentru o perioadă de un an, a declarat vineri secretarul de stat în Ministerul Justiţiei, Fred Teeven. Acesta a adăugat că guvernul olandez se aşteaptă să primească mai multe sute de solicitări, adăugând că mai multe alte ţări precum Canada, SUA, Australia, Marea Britanie, Franţa şi Irlanda au programe similare.
Ministerul Economiei se va ocupa de analiza solicitărilor pentru a stabili dacă oferă valoare adăugată, de exemplu prin crearea de locuri de muncă. De asemenea, autorităţile olandeze vor analiza cu atenţie de unde vin banii pentru a evita ca acest mecanism să fie utilizat pentru spălarea de bani.

În ultimele luni rata şomajului a crescut constant în Olanda şi, potrivit celor mai recente date, a ajuns la 7,5% din populaţia activă. Conjunctura economică dificilă a obligat autorităţile olandeze să recurgă la reduceri de cheltuieli pentru a putea ţine sub control deficitul public, care potrivit celor mai recent prognoze va ajunge la 3,3% din PIB în 2014.
Sursa: Agerpres