”Când am început, eram foarte tânăr. Am prins meserie la o livadă de piersici din Șimleul Silvaniei. Era a unei unguroaice tare harnică și întreprinzătoare. Mi-a rămas în minte cum venea avionul lângă ferma ei ca să ia coșuri cu piersici proaspete să le ducă direct la Viena. Așa erau de bune și de renumite piersicile românești. De acolo, la fiecare două zile plecau două vagoane pline de piersici. Acum sunt alte vremuri, dar peste tot pe unde am umblat nu am găsit pământ mai roditor pentru pomicultură cum avem noi, în România”, oftează inginerul Anghel la masa pe care stau înșirate tot felul de diplome și poze cu el în mijlocul pomilor înfloriți sau încărcați de poame. ”Am adunat multe diplome pentru activitatea mea la fermă și pentru profitul societății Horticola Sibiu. Cel mai mândru am fost în 2002, când am obținut primul loc pe țară din punct de vedere al profitului, la profilul de pomicultură”, se mândrește horticultorul care are în grijă 633 de hectare de livadă cu tot ce-ți trece prin minte, de la meri la aluni sau nuci.
”Când am început, eram foarte tânăr. Am prins meserie la o livadă de piersici din Șimleul Silvaniei. Era a unei unguroaice tare harnică și întreprinzătoare. Mi-a rămas în minte cum venea avionul lângă ferma ei ca să ia coșuri cu piersici proaspete să le ducă direct la Viena. Așa erau de bune și de renumite piersicile românești. De acolo, la fiecare două zile plecau două vagoane pline de piersici. Acum sunt alte vremuri, dar peste tot pe unde am umblat nu am găsit pământ mai roditor pentru pomicultură cum avem noi, în România”, oftează inginerul Anghel la masa pe care stau înșirate tot felul de diplome și poze cu el în mijlocul pomilor înfloriți sau încărcați de poame. ”Am adunat multe diplome pentru activitatea mea la fermă și pentru profitul societății Horticola Sibiu. Cel mai mândru am fost în 2002, când am obținut primul loc pe țară din punct de vedere al profitului, la profilul de pomicultură”, se mândrește horticultorul care are în grijă 633 de hectare de livadă cu tot ce-ți trece prin minte, de la meri la aluni sau nuci.