Firma Prescon din Braşov, controlată de omul de afaceri Ioan Neculaie, a scos la vânzare mai multe loturi de teren în Ghimbav şi Codlea, care totalizează peste 30 de hectare, câteva apartamente în Braşov şi un hotel la Codlea.

Astfel, în Adunarea Generală a Acţionarilor Prescon, din data de 28 septembrie, s-a aprobat vânzarea mai multor active ale societăţii, printre care şapte loturi de teren în Ghimbav, care însumează 135.000 de metri pătraţi, un teren de 10.000 de metri pătraţi în Codlea şi mai multe apartamente în Braşov şi Codlea.

În plus, AGA a mai hotărât vânzarea a şase terenuri în Predeal, cu suprafeţe între 800 şi 1.000 de metri pătraţi şi a unui teren de 18.000 de metri pătraţi în Braşov. Acestora li se adaugă 12 terenuri pe care sunt construite imobile, în Râşnov, şi care totalizează peste 185.000 de metri pătraţi şi un hotel cu o suprafaţă de 992 metri pătraţi, construit în Codlea.

Prescon Group cuprinde mai multe firme din sectorul materialelor de construcţii, al transporturilor rutiere şi din industria hotelieră. Prescon deţine, printre altele, şi producătorul de camioane Roman Braşov.

Ioan Neculae a fost plasat de Top 300 Capital pe poziţia 17, în urcare cu două locuri faţă de anul trecut, cu o avere estimată la 400-410 mil. euro.

SURSA: Mediafax