"În trimestrul al treilea din acest an există o creştere economică, bazată exclusiv pe rezultatele bune din agricultură. În ultimele trei luni ale acestui an, creşterea economică va fi aproape de zero, iar în prima jumătate a lui 2012 vom asista la o adâncire a crizei", a spus acesta, cu ocazia lansării Patrorom (Uniunea Confederaţiilor Patronatelor din Industrie, din România).

Cauzele care vor conduce la revenirea recesiunii în 2012 sunt, în opinia omului de afaceri, creşterea preţului gazelor şi a preţului energiei electrice, cu peste 17%, în 2011, scumpiri care vor frâna creşterea afacerilor companiilor.

Datoria externă va depăşi nivelul PIB în doi ani

Marian Miluţ, preşedintele Uniunii Naţionale a Patronatului Român (UNPR), consideră că unul din motivele neacceptării României în spaţiul Schengen este tocmai lipsa de dialog dintre guvern şi patronate.

"Nu ai cum să faci o strategie macroeconomică fără a te sfătui cu patronatele. Estimez că datoria externă totală a României va depăşi produsul intern brut în următorii doi ani de zile", a spus Miluţ.