De la acesta, Olaru, în calitate de președinte al asociației Pro Brașov, și-a propus să recupereze fabrica de camioane Roman Brașov. Ultimele decizii ale instanțelor i-au dat dreptate lui Olaru, care a mai câștigat de-a lungul timpului procese împotriva lui Niculaie. Miza este extrem de mare, fabrica având încă multe sute de hectare de teren într-o zona foarte bună a Brașovului.
Ioan  Olaru este și proprietarul grupului Oligopol. Aici, businessmanul s-a concentrat pe exporturi, o decizie excelentă susține el.
”Exportăm în Suedia, Austria, Germania și Franța. Pentru noi, piața internă nu mai reprezintă nici măcar 1%”, spune Olaru. Ca să mărească capacitatea de producție, a făcut și investiții – a cumpărat două mașini industriale, pentru care a plătit 500.000 de Euro. 
Businessmanul deține numeroase proprietăți în județul Brașov și pe Litoral. În Poiana Brașov, pe câteva terenuri, are mai multe proiecte în stand-by. Nu că n-ar avea bani de investiții, dar nu reușește să obțină autorizațiile de construcție.
”Și în Las Vegas construiești mai ușor decât în Brașov”, crede Olaru.
Businessmanul e supărat și pe sistemul bancar din România. ”Cele mai lacome instituții sunt băncile! Lăcustele economiei! Vreau să plătesc până la sfârșitul anului toate creditele, să nu mai depind de vreo bancă. Până acum, în plină criză, am redus două treimi din credite”, încheie Olaru.