Premierul Florin Cîțu a declarat că există miniștrii care obișnuiesc să pună proiectele de investiții în bugetele lor ”numai ca să fie acolo”, lucru care nu este unul benefic pentru România.
„Eu împrumut banii din piață pentru că mi se spune că banii vor fi cheltuiți. Dacă banii nu sunt cheltuiți pentru proiectele angajate, noi rămânem cu dobânda”, a spus premierul.
În urma declarațiilor făcute de Florin Cîțu, Răzvan Dumitrescu i-a adresat o întrebare importantă deputatului USR-PLUS Emanuel Ungureanu. Mai exact, acesta se întreabă dacă nu cumva premierul are de gând să scape de mai mulți miniștri, în contextul în care cei de la USR-PLUS ar fi vizați de declarațiile lui.
„Credeți că domnul Cîțu o să încerce să se descotorosească de niște miniștri? În general, cei care răspund de banii ăștia sunt cam de la USR-PLUS”, a fost întrebarea lansată de Răzvan Dumitrescu pentru Emanuel Ungureanu.
Adrian Wiener, mai bun decât Ioana Mihăilă
Emmanuel Ungureanu a venit cu un răspuns fără precedent. El a vorbit despre situația de la Ministerul Sănătății adăugând că în opinia sa, Adrian Wiener ar fi mult mai bun la conducerea Ministerului, decât Ioana Mihăilă, dacă Guvernul își dorește într-adevăr o performanță.
„Eu am spus că Adrian Wiener, colegul nostru, ar fi mai bun la Sănătate decât Ioana Mihăilă. Asta mi-a adus, iarăși, în interior, tot felul de critici. Eu sunt interesat de performanță”, a spus Ungureanu.
De menționat este faptul că nu este prima oară când numele lui Adrian Wiener este adus în discuție. Acesta a mai fost vehiculat la scurt timp după demiterea lui Vlad Voiculescu.
Contactat la acel moment de DC News, Wiener declara că nu va comenta astfel de informații. „Nu pot comenta aceste informaţii, pentru că nu fac parte din structurile de decizie ale partidelor sau ale coaliţiei. Cu mine nu au fost discuţii în acest sens”, declara el.
În ceea ce privește experiența lui Adrian Wiener, acesta este senator român, ales în 2016. În același timp, senatorul este medic și vicepreședinte al Comisiei de Sănătate. În anul 2017, a depus un proiect de lege la Senat care prevede limitarea acizilor grași trans-nesaturați la maxim 2g per 100g de grăsimi. Parlamentul a adoptat proiectul pe 28 iulie 2020, iar în data de 19 august a aceluiași an, președintele Klaus Iohannis l-a promulgat.