Luni, 7 septembrie, preşedintele Iohannis a semnat o serie de decrete privind promulgarea unor legi importante, transmite Administraţia Prezidenţială prin intermediul unui comunicat de presă.
Redăm în continuare comunicatul Administraţiei Prezidenţiale:
„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat luni, 7 septembrie a.c., următoarele decrete:
- Decret pentru promulgarea Legii privind statutul personalului feroviar (PL-x 37/01.02.2017);
- Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 297/2018 privind Registrul National de Publicitate Mobiliară şi pentru abrogarea Ordonanței Guvernului nr. 89/2000 privind unele măsuri pentru autorizarea operatorilor şi efectuarea înscrierilor în Arhiva Electronică de Garanții Reale Mobiliare (PL-x 461/14.10.2019);
- Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 46/2008 – Codul silvic (PL-x 356/10.06.2020)”
Şeful statului a avut un oaspete extrem de important vineri, la Palatul Cotroceni
Vineri, 4 septembrie, preşedintele Klaus Iohannis l-a primit, la Palatul Cotroceni, pe Comandantul Suprem al Forţelor Aliate în Europa (SACEUR) şi Comandant al Forţelor SUA în Europa, generalul Tod D. Wolters, aflat în vizită în România, cu acest prilej şeful statului reiterând angajamentul României de a participa la operaţiile şi misiunile Alianţei şi de a continua să aloce 2% din PIB pentru Apărare.
Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele Klaus Iohannis a prezentat perspectiva naţională privind continuarea procesului de adaptare a NATO la provocările mediului de securitate actual şi a susţinut necesitatea unei abordări adecvate a Alianţei pentru consolidarea securităţii în această zonă.
România continuă să fie un aliat ferm angajat în procesele aflate în derulare în cadrul NATO, a afirmat şeful statului, subliniind implicarea activă a ţării noastre în consolidarea posturii de descurajare şi apărare a NATO pe Flancul Estic, în special în regiunea Mării Negre.
De asemenea, preşedintele Iohannis a reiterat angajamentul ţării noastre de a participa la operaţiile şi misiunile Alianţei şi de a continua să aloce 2% din PIB pentru Apărare, asigurând predictibilitate şi consistenţă eforturilor naţionale de modernizare a forţelor armate, precum şi plusvaloare participării României la iniţiativele şi misiunile NATO, precizează sursa citată.
Preşedintele a evidenţiat, totodată, soliditatea Parteneriatului Strategic dintre ţara noastră şi SUA, în special pe dimensiunea de apărare, încurajând intensificarea cooperării la nivelul forţelor armate române şi americane, atât în proiecte bilaterale, cât şi în cadrul Alianţei Nord-Atlantice.