Preşedintele Klaus Iohannis a avut pe masă, vineri dimineaţă, mai multe legi şi ordonanţe guvernamentale ce aşteptau aprobarea sa. Ce domenii vizează legile promulgate de şeful statului?
Vineri a fost o nouă zi aglomerată pentru preşedintele Iohannis. Şeful statului a semnat decretele pentru promulgarea a patru legi extrem de importante. Ele privesc sistemul unitar de pensii publice, Codul fiscal, Codul de procedură fiscală, precum şi înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari și administrarea condominiilor.
Potrivit comunicatului transmis de Administraţia Prezidenţială, președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 18 decembrie a.c., următoarele decrete:
- Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanței Guvernului nr. 21/2019 pentru prorogarea termenului prevăzut la art. 106 din Legea nr. 196/2018 privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari și administrarea condominiilor (PL-x 543/28.10.2019);
- Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, precum și aprobarea unor măsuri fiscal-bugetare (PL-x 477/21.10.2019);
- Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal (PL-x 478/21.10.2019);
- Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea pct. 38 din anexa nr. 2 la Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice (PL-x 83/01.02.2017).
Şeful statului va merge astăzi la Centrul naţional de stocare a vaccinurilor anti-COVID-19
Începând cu ora 13:00, preşedintele Klaus Iohannis are programată o vizită la Centrul naţional de stocare a vaccinurilor anti-COVID-19 din cadrul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.
Avizarea Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” din Bucureşti ca centru naţional de stocare al vaccinurilor împotriva COVID-19 este în curs de realizare, fiind finalizate toate etapele de amenajare a spaţiilor, inclusiv montarea ultracongelatoarelor de stocare la -80°C, iar până vineri vor fi finalizate la nivelul CNCAV (Comitetul Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19) procedurile de lucru care privesc activităţile medicale şi logistice desfăşurate pe parcursul campaniei de vaccinare.
Luând în considerare că Agenţia Europeană a Medicamentului a anunţat data de 23 decembrie ca dată probabilă pentru acordarea autorizaţiei condiţionate de punere pe piaţă pentru vaccinul împotriva COVID-19 produs de BioNTech şi Pfizer, CNCAV are în vedere primirea vaccinului în România în perioada 26 – 31 decembrie.
Sursă foto: INQUAM Photos