'Asigurarea finanţării a 2% din PIB în acest an, în concordanţă cu angajamentul politic asumat în ianuarie 2015, creează condiţii pentru implementarea tuturor obiectivelor asumate. Sunt totuşi necesare măsuri organizatorice şi manageriale responsabile şi oportune. Responsabilităţile ce revin României în urma deciziilor asumate la Varşovia trebuie să fie rezultatul unui efort conjugat şi cuprinzător al instituţiilor cu atribuţii în domeniul securităţii şi apărării, în beneficiul României şi al tuturor românilor, de aceea cooperarea interinstituţională în general şi cea dintre Ministerul Apărării Naţionale şi Ministerul Afacerilor Externe în special devine esenţială', a spus şeful statului la prezentarea bilanţului MApN pe anul trecut.
Iohannis a subliniat că România are un cadru conceptual şi normativ solid, fundamentat pe Strategia Naţională de Apărare a Ţării pentru perioada 2015 – 2019 şi pe Planul de implementare a acesteia, pe Legea de planificare a apărării, Carta Albă a Apărării, Strategia militară, Planul de implementare a deciziilor adoptate la Summitul NATO de la Varşovia.
'Bugetul destinat în acest an Apărării asigură premisele ca obiectivele ambiţioase pe care vi le-aţi asumat pentru 2017 să fie îndeplinite', a afirmat preşedintele Iohannis.
El a punctat că resursa cea mai preţioasă a Armatei României sunt militarii şi civilii care activează în acest domeniu.
'Femeile şi bărbaţii care îşi dedică viaţa vocaţiei de a servi patria sub drapelul tricolor alcătuiesc un adevărat corp de elită, nu numai prin asumarea unor standarde morale şi profesionale înalte, dar şi a multor sacrificii. Atât în ţară, cât şi în teatrele de operaţii, dumneavoastră vă aflaţi mereu acolo unde România o cere, desfăşurându-vă activitatea cu patriotism, loialitate şi modestie, sub deviza 'Onoare şi Patrie'', a completat şeful statului. AGERPRES