Iohannis face mişcarea momentului
Klaus Iohannis va participa în intervalul 25-26 martie la reuniunea Consiliului European. Pe agenda discuțiilor se află subiecte precum vaccinarea şi pregătirea pentru ridicarea graduală a restricţiilor.
Este demn de menționat că reuniunea Consiliului European va avea loc în format de videoconferinţă.
Principalele subiecte aflate pe agenda Consiliului European
„Principalele subiecte aflate pe agenda Consiliului European vizează coordonarea la nivel UE în contextul pandemiei de COVID-19, cu accent pe accelerarea producţiei, livrării şi distribuţiei de vaccinuri, pregătirea pentru ridicarea graduală a restricţiilor şi consolidarea răspunsului global al Uniunii Europene la pandemie.
De asemenea, vor fi discutate aspecte privind Piaţa Internă şi consolidarea sectorului digital. Liderii Uniunii Europene vor avea un schimb de opinii cu privire la situaţia din Mediterana de Est şi la relaţiile cu Turcia”, transmite Administraţia Prezidenţială.
De asemenea, Joe Biden va avea o intervenţie în cadrul reuniunii Consiliului European, în care se va referi la perspectiva relaţiei dintre Uniunea Europeană şi SUA.
În marja Consiliului European va avea loc şi un Summit Euro, în format extins, în care se vor discuta aspecte privind rolul internaţional al monedei euro, cu accent pe importanţa politicilor economice solide pentru sporirea rezilienţei Zonei Euro, potrivit sursei menționate.
Noi restricţii de joi, 25 martie
Prefectul judeţului Timiş, Nemeth Zoltan, a anunțat prelungirea instituirii măsurii de carantinare zonală în orașul Timișoara și în patru comune limitrofe. Măsura a fost prelungită cu încă 7 zile. Atât Timișoara, cât și celălalte patru comune se află sub aceeaşi măsură din data de 8 martie.
Decizia a fost luată în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş, la propunerea Direcţiei de Sănătate Publică Timiş.
Fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, este de părere că în momentul de față, situația de la Timișoara este similară cu ce s-a întâmplat exact în urmă cu un an la Suceava, zona cea mai afectată din România de infecțiile cu coronavirus, la începutul pandemiei.
Totoată, el a subliniat faptul că deși a trecut mai bine de un an de la debutul pandemiei, românii nu învață deloc măsurile și nu le iau nici astăzi. Deputatul PNL a mai adăugat că există anumite criterii pentru care un oraș intră în carantină, iar toate acestea se referă la transmiterea în comunitate.
Sursă foto: INQUAM Photos/Octav Ganea