Astfel,  Klaus Iohannis s-a declarat convins că se vor găsi soluţii pentru finanţarea Autostrăzii Unirii prin fonduri europene, menţionând că alte surse pot fi bugetul naţional şi creditele de la bănci.

„Se lucrează la asta şi sunt convins că vom găsi soluţii. Trebuie să vedem lucrurile un pic mai integrat. Banii europeni sunt o sursă de finanţare. Bugetul naţional este altă sursă de finanţare şi, cu siguranţă, în unele situaţii, va fi nevoie şi de credite de la bănci, care sunt, iarăşi, o altă sursă de finanţare. Pe noi nu ne interesează să venim în faţa românilor cu texte electorale pentru bucăţele de autostrăzi”, a spus președintele.

De asemenea, Iohannis își dorește ca situația infrastructurii în România să fie rezolvată o dată pentru totdeauna și să nu mai existe probleme pe acest domeniu.

„Ceea ce îmi doresc eu – şi m-am bucurat astăzi să constat că acelaşi lucru şi-l doreşte şi Guvernul – este să venim cu un concept integrat, care rezolvă o dată pentru totdeauna situaţia infrastructurii de transport mare în România, în speţă, autostrăzi şi căi ferate”, a mai declarat şeful statului, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Cotroceni.

Reacția sa survine după ce, în urmă cu o săptămână, Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, a declarat că este imposibil de dus la bun sfârşit construcţia Autostrăzii Unirii în regim de parteneriat public-privat.

El a apreciat că proiectul are nevoie de două surse de finanţare, dintre care una să fie fondurile europene.