Iohannis l-a chemat imediat la ordin. Şeful statului vrea explicaţii

Sursă: Dreamstime

Joi, 6 ianuarie, Klaus Iohannis l-a convocat la Palatul Cotroceni pe Adrian Câciu, ministrul Finanțelor, pentru a discuta despre bugetul statului pentru 2022. Conform unor surse politice, președintele va continua întâlnirile și cu alți miniștri.

Joi, Klaus Iohannis și ministrul Adrian Câciu s-au întâlnit la Cotroceni pentru a discuta despre bugetul statului din 2022. Dialogul celor doi a vizat prioritățile ministerelor.

Președintele României va continua seria întâlnirilor și cu alți miniștri pe 6 ianuarie, conform unor surse politice, transmite g4media.ro.

Klaus Iohannis, întâlniri la Cotroceni cu miniștrii importanți

Marți, 4 ianuarie, și miercuri, 5 ianuarie, Klaus Iohannis a avut mai multe întâlniri la Palatul Cotroceni cu miniștri din domeniile importante, prim-ministrul Nicolae Ciucă fiind și el prezent.

Printre persoanele invitate la Cotroceni se numără: Alexandru Rafila (Sănătate), Cseke Attila (Dezvoltare), Lucian Bode (Interne), Sorin Grindeanu (Transporturi), Vasile Dâncu (Apărare) și Virgil Popescu (Energie).

Ce decret a promulgat recent președintele României?

Amintim că președintele Klaus Iohannis a semnat, în cursul zilei de miercuri, un decret important de promulgare a unei legi dorite de mii de studenți din România. Potrivit noii legi, studenții vor avea acces complet gratuit.

Șeful statului a semnat un decret prin care studenții vor avea acces gratuit la toate bibliotecile universitare din România. Klaus Iohannis a promulgat legea pentru modificarea art. 202 alin. (1) lit. b) din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, informează Administraţia Prezidenţială. Actul normativ mai spune că studenții vor avea acces gratuit și la bibliotecile central-universitare.

Actul normativ are ca obiect de reglementare modificarea art.202 alin. (1) lit. b) din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare, în sensul ca orice student să aibă acces egal şi gratuit la bibliotecile universitare, inclusiv Bibliotecile Central-Universitare.

Deputatul USR, Filip Havâreanu, unul dintre inițiatorii proiectului, a declarat, la adoptarea de către Parlament, că această lege este dorită de mii de studenți din România.

„Gratuitatea în bibliotecile universitare a fost dorinţa miilor de studenţi din România care vor să înveţe, să avanseze şi aveau nevoie de un răspuns pozitiv. Ei sunt acei studenţi cărora mâine le vom cere să devină adulţi corecţi şi să ia decizii cumpănite. Progresul unor tineri pe care mâine îi vrem medici, avocaţi, politişti sau cu funcţii de conducere nu trebuie condiţionat financiar.

Faptul că acest proiect a devenit o lege este o mare victorie, dar simt şi o dezamăgire că o initiaţivă atât de utilă a pierdut aproape un an pe circuitul legislativ. Mă bucur că astăzi am dat o şansă egală la educaţie unor tineri care vor să facă diferenţa”, a afirmat acesta la momentul respectiv.