"Până în 2020, prin Politica Agricolă Comună, România beneficiază de fonduri de circa 20 de miliarde de euro. Aceste fonduri europene sunt esenţiale, mai ales că România nu ocupă un loc tocmai onorant în privinţa capitalizării exploataţiilor agricole", a spus Iohannis, la deschiderea târgului Indagra.
El s-a declarat bucuros să constate că, începând cu 2016, au fost făcuţi paşi importanţi pentru normalizarea plăţilor în agricultură, astfel încât fermierii să beneficieze la timp de plata subvenţiilor, atât din fonduri europene, cât şi de la bugetul de stat.
"Acest progres se vede în recoltele record obţinute în acest an la grâu, secară, rapiţă, orz şi floarea soarelui", a afirmat Iohannis.
Şeful statului a menţionat că în acest an Ministerul Agriculturii şi-a asumat o ţintă de 3,3 miliarde de euro pentru fondurile europene atrase în agricultură.
"Vă încurajez, domnule ministru, să fiţi în continuare determinat să contribuiţi la succesul agriculturii noastre, astfel încât în 2018, la INDAGRA din anul Centenarului, să avem şi mai multe de sărbătorit", a spus Iohannis.
El a subliniat şi că este esenţial ca România să aibă o strategie în ceea ce priveşte viitorul Politicii Agricole Comune, mai ales în contextul Brexit-ului şi al provocărilor existente la nivel european.