Surse politice au declarat pentru Agerpres că preşedintele Klaus Iohannis are o întâlnire, luni, cu liderul PNL, premierul Ludovic Orban, la Palatul Cotroceni.
Premierul Ludovic Orban a plecat deja de la Cotroceni, iar discuțiile cu președintele Klaus Iohannis au vizat o majoritate construită în jurul PNL. Până în prezent nu se știe dacă Ludovic Orban va rămâne varianta de premier agreată de către șeful statului.
De asemenea, până la acest moment s-au purtat o serie de negocieri cu USR PLUS și PMP pentru majoritate. Rămâne de văzut ce se va întâmpla după publicarea rezultatelor complete. USR PLUS a spus, în mai multe rânduri, că nu-l mai vrea pe Orban premier, dar cu 15% e greu de crezut că vor mai putea juca de pe poziții de forță la negocieri.
Se așteaptă cu înfrigurare rezultatele finale pentru a vedea dacă PMP face sau nu pragul pentru a fi cooptat în viitoarea majoritate.
Cum arată ultimele rezultate de la BEC
Biroul electoral Central a publicat noi rezultate ale alegerilor parlamentare. Conform rezultatelor parţiale de la ora 13,00. PSD a obţinut la Senat 30,01% dintre voturile exprimate la alegerile parlamentare de duminică la nivel naţional şi la Camera Deputaţilor 29,50%, iar PNL 25,07% la Senat şi 24,64% la Camera Deputaţilor, a anunţat, luni, Biroul Electoral Central, după centralizarea proceselor verbale din 75,10% secţii de votare.
Pe locul al treilea se situează Alianţa USR PLUS care a obţinut 15,10% la Senat şi 14,76% la Camera Deputaţilor, conform anunţului oficial de la Biroul Electoral Central, pentru ora de referinţă 13,00.
Deocamdată nu se știe dacă cei de la Partidul Mișcarea Populară vor intra în Parlament, dar trendul îl dă pe creștere și este foarte posibil ca PMP să facă pragul salvator de 5%. După 99,91 din voturi numărate, partidul cu care se identifică fostul președinte Traian Băsescu are aproape 5%.
Partidul pentru Unirea Românilor (AUR) are 8,67% voturi la Senat şi 8,29% la Camera Deputaţilor, iar UDMR a obţinut 7,34% la Senat şi 7,22% la Camera Deputaţilor.
Totodată, PMP a obţinut 4,76% din voturi la Senat şi 4,70% la Camera Deputaţilor, iar Pro România are 4,22% la Senat şi 4,24% la Camera Deputaţilor.
PER a fost votat de 1,22% din alegători pentru Senat şi 1,07% la Camera Deputaţilor, PPU-SL – 1,16% la Senat şi 1,00% la Camera Deputaţilor, iar PRM a obţinut 0,61% la Senat şi 0,54% la Camera Deputaţilor.
Sursă foto: Inquam Photos / George Călin