Un fost ministru al Educației a lansat un atac grosolan la adresa președintelui Klaus Iohannis, spunând despre acesta că este "un dobitoc, vai de viața lui”.
Fostul ministru al Educației, Mircea Miclea, susține că afimația președintelui Klaus Iohannis despre ”generația pierdută de elevi” este o tâmpenie, iar președintele este ”un dobitoc, vai de viața lui”.
„E un tâmpit. E un dobitoc! Vai de viaţa lui! Nu e nicio generaţie pierdută. E de defetism de doi bani. O modalitate prin care te deresponsabilizezi şi spui că gata, e pierdută. Nu mai are rost să faci nimic? Cum adică? Nu poţi recupera câteva luni? E aberant! Nu există nicio generaţie pierdută! Totul se poate remedia pentru că e vorba de câteva luni”, a afirmat Mircea Miclea, intr-un interviu pentru România TV.
Reacție incredibilă după atacul la adresa președintelui
Marilen Gabriel Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara și Deputat PNL în Parlamentul României a sărit în apărarea președintelui Iohannis cu o reacție dură după atacul violent.
„Am citit cu stupefacție reacția impulsivă și apelativele jignitoare ale domnului profesor Miclea, un profesor remarcabil, la adresa șefului statului, care, mai înainte de orice, este o persoană respectabilă și, nu în ultimul rând, un dascăl care a format generații de elevi.
Nu cred că există vreun adversar politic de bună-credință care să nu recunoască că actualul președinte a stat mereu departe de acel limbaj trivial care este sub demnitatea oricărui profesor. Băiețeala, ori, dacă doriți, golăneala, nu trebuie să fie parte a atitudinii si limbajului dascălilor. Românii sunt saturați de comportamente pernicioase, întâlnite la diferite niveluri sociale.
E de dorit și așteptat ca mediul academic, indiferent de opiniile fiecăruia dintre noi, să ofere un exemplu de comunicare bazată pe respect, respectând obligația ca, prin rolul nostru, să salvăm și să promovăm instituția decenței și a respectului. Cheile de înțelegere pe care le așteptată societatea de la noi nu pot fi reduse la atitudini suburbane, căci riscăm să ne descalificăm ca oameni chemați să formăm caractere.
Discuțiile libere, critice, schimbul constructiv de platforme din zona academică ar putea să se bazeze pe principiul „gentlemen’s agreement”. Etica nu este monopolul nimănui și cred că este salutar pentru țară ca măcar instituția academică să își protejeze demnitatea.
Nimeni nu deține adevărul absolut. #Educație #Decență #Respect”, a transmis Marilen Gabriel Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara.