Ion Țiriac, dezamăgit de faptul că oamenii nu înțeleg rolul taxelor

Ion Țiriac este dezamăgit de mentalitatea românilor care nu vor să plătească taxe către stat, afirmând că „statul e cel mai sărac român care există în lumea asta”. Din punctul lui de vedere, totul este cauzat din cauza educației, precizând că „în 32 de ani, nimeni nu a fost în stare să educe acest popor în cele mai simple lucruri care există”.

„În 32 de ani, nimeni nu a fost în stare să educe acest popor în cele mai simple lucruri care există. Statul e cel mai sărac român care există în lumea asta. Statul nu are bani, populația trebuie să muncească, să aibă succes, să se învârtă economia, să dea bani statului și apoi, statul să facă totul pentru populație. Începând cu autostrăzi, până la trenuri. N-am simplificat treaba la taxe.

N-am știut să îi spunem românului de ce… dacă eu și în ziua de astăzi am foști colegi care mă întreabă: ”De ce să plătesc taxe?” Pentru că fără taxe acest stat nu are niciun ban! Nu e vorba de miliardarii care nu plătesc taxe. Nu, nu! Ăia plătesc taxe, nu ai cum să faci evaziune pentru că ajungi unde ajungi. Dar e vorba de masa populației care nu înțelege. După ce îmi dai mie minimul, să mai plătesc și taxe? Păi da, trebuie să plătești în orice caz”, a explicat Ion Țiric în cadrul unei emisiuni TV de pe PRO TV.

Ion Ţiriac a recunoscut care a fost momentul pe care-l regretă cel mai mult din cariera sa de sportiv

Deși are peste 80 de ani, Ion Țiriac a recunoscut, recent, că nu va putea uita niciodată o zi din 1960. Vedeta se gândește în continuare cu amărăciune la acea clipă, pe care o numește cel mai mare dezastru din cariera sa de sportiv.

Este vorba despre Olimpiada de Iarnă din 1960, care a avut loc în Squaw Valley, Statele Unite ale Americii. După trei ani de zile de pregătiri intense, în condiţii extreme, pe timp de noapte sau de zi şi la temperaturi ce ajungeau la -35 de grade Celsius, Ion Ţiriac, la acel moment component al naţionalei de hochei a României, a fost pus în faţa unei decizii pe care a trebuit să o accepte fără să comenteze. Din cauza unor probleme politice, toate ţările din Blocul de Est au boicotat olimpiada americană, iar sportivii au fost nevoiţi să rămână acasă. Vestea le-a fost dată cu o săptămână înainte de plecarea lor în SUA.

„Pe mine m-a lovit această treabă direct şi am trăit-o în 1960, când nu eraţi dumneavoastră născuţi. În momentul acela, eram în echipa naţională de hochei pe gheaţă, ne pregăteam pentru Jocurile Olimpice din Squaw Valley (Statele Unite – n.r.) şi trei ani de zile, ba la Bâlea, ba la Tuşnad, ba la 2.000 de metri, ba la -35 grade, cu trei antrenamente pe zi. Şi noaptea, ca să stăm cu ora Statelor Unite şi şi şi…

Cu o săptămână înainte, ni s-a comunicat că trebuie să boicotăm, că noi trebuie să boicotăm. Nu voiam să boicotăm noi nimic, dar asta a fost decizia pe vremea aia, unde era decizie, nu era tocmeală… Pentru că Germania Democrată nu a fost admisă la acele jocuri, numai Germania Federală, tot Blocul de Est s-a supărat şi n-am mai mers. A fost unul dintre cele mai mari dezastre sau cel mai mare al carierei mele de sportiv”, a mărturisit Ion Ţiriac în cadrul unui interviu acordat pentru Gazeta Sporturilor.