“În numele Fundaţiei Ţiriac doresc să mulțumesc echipei Capital pentru această valoroasă distincție. Fundația Țiriac sprijină dezvoltarea și performanța sportivă, dezvoltând multiple programe care au ca scop încurajarea generațiilor tinere de a practica sport. De la baze sportive construite și dedicate comunităților locale, la cursuri gratuite, Fundația activează în sporturi precum tenis, înot, hochei sau gimnastică, acomodând anual sute de juniori în dezvoltarea lor sportivă.
Totodată Fundația Țiriac se implică activă și la nivel de societate, oferind suport comunităților aflate în situații de criză. Donația în valoare de un milion de euro oficiată recent de către domnul Țiriac pentru poporul turc reprezintă doar un exemplu de aport pe care Fundația a ales să îl realizeze cu scopul de a fi alături de comunitate în momentele decisive. Vă mulțumim încă odată pentru această recunoaștere“, a declarat Anca Jecu, Coordonator PR Grup Țiriac, reprezentanta omului de afaceri Ion Țiriac, care a ridicat premiul acordat Fundației Tiriac în cadrul galei de premiere care a avut loc miercuri, 26 aprilie.
Întregul eveniment poate fi vizionat live pe canalul de Youtube Hai România.
Fundația Țiriac, activități pe mai multe direcții strategice
Potrivit informațiilor primite, activitatea Fundației Țiriac este derulată pe mai multe direcții strategice, cu implicare atât în zona socială, cât și în cea sportivă, esența fiind promovarea sportului către comunitatea locală.
Totuși, Ion Țiriac spune că direcția sportivă are nevoie de un mediu sănătos, educațional și stabil pentru a oferi oportunități reale de dezvoltare, așa încât la nivel de Fundație Țiriac este integrată o abordare holistică asupra mediului care impactează sportul, care susține adiacent cauze umanitare sau de mediu atunci când efectul este unul de dimensiuni extinse. Printre realizările din ultimii ani se numără și proiectele de împădurire, de susținere a mediului sanitar sau cel umanitar cum a fost după catastrofa din Turcia de la începutul anului.
Fundația Țiriac, fondată de cunoscutul omul de afaceri, și-a canalizat energia din ultimul an în dezvoltarea de noi proiecte cu implicare în zona socială și sportivă, “esența sa reprezentând-o promovarea sportului” prin diferite evenimente și structuri relevante.
“Direcţia sportivă are nevoie de un mediu sănătos, educațional și stabil pentru a oferi oportunități reale de dezvoltare, așa încât la nivel de Fundație Țiriac am decis să integrăm o abordare holistică asupra mediului care impacteaza sportul, susținând adiacent cauze umanitare sau de mediu atunci când efectul este unul de dimensiuni extinse. Așa au fost proiectele de împădurire, de susținere a mediului sanitar sau cel umanitar după catastrofa din Turcia”, a explicat Ion Ţiriac.
Zona sportivă s-a concentrat în 2022 pe derularea programului de inițiere gratuită în patinaj a copiilor pentru a “menține interesul generației tinere din România pentru sporturile pe gheață” în lipsa patinuarelor. Fundaţia Ţiriac s-a implicat activ în dezvoltarea gimnasticii pentru copii, precum și a tenisului, fiind reintrodus un nou turneu WTA, Țiriac Foundation Trophy.
Fundația Țiriac, sprijin pentru evenimente cu relevanță
Fundației Țiriac a sprijinit organizarea unor evenimente care au adus relevanță României: Campionatul European de Înot pentru Juniori și turneul de tenis feminin ITF Pro Circuit Futures (W15).
“La nivelul Fundației Țiriac nu mărimea este definitorie, ci relevanță. Iar pentru noi cel mai relevant este proiectul ce reprezintă prima piesă a Academiei Sportive, care urmează a fi dezvoltată în anii ce urmează la Otopeni. Este vorba așadar despre Patinoarul Allianz-Țiriac Arena”, a mai explicat acesta, arătând că în 6 ani şi-a deschis porțile pentru 270.000 de sportivi și 80.000 de vizitatori în scop de agrement.
Pentru anul 2023, Academia Sportivă din Otopeni va cumula noi elemente cum ar fi un bazin olimpic, academie de tenis și sala de gimnastică, alături de lansarea mai multor turnee de tenis ITF. Ion Ţiriac spune că banii reprezintă “oportunități pentru a dezvolta și a returna comunității”.
Gala Capital Excelență în Management
Managerii de succes ai României au fost premiați în cadrul Galei Capital Excelența în Management, care a avut loc miercuri, 26 aprilie 2023, începând cu ora 19.30, la Phoenicia Grand Hotel și difuzată live pe pagina de Facebook Capital România și pe canalul de Youtube HAI Romania.
Încă din 2015, revista Capital organizează Gala Excelența în Management, eveniment în cadrul căruia se premiază performanțele managerilor din companii de renume ce activează pe piața din România, indiferent din industria din care fac parte sau de departamentul pe care îl conduc.
Managerii premiați în cadrul Galei Excelența în Management ediția 2023 au fost incluși și în Capital Top 100 Manageri, un proiect în cadrul căruia redacția Capital a analizat performanțele șefilor de departamente de la companii din toate domeniile de activitate, urmărind rezultatele, deciziile și acțiunile relevante desfășurate de aceștia în anul precedent.
Capital Top 100 Manageri ediția 2023 a fost lansat în cadrul evenimentului și este structurat pe 10 categorii: CEO, CFO, Director de Dezvoltare, Marketing și Vânzări, HR, CSR, Agenții de Publicitate, Administratori Publici, Educație și Cercetare, Cultură.
Revista Capital Top 100 Manageri va fi disponibilă din 27 aprilie la punctele de difuzare a presei și online pe www.edituradecarte.ro.