Ion Ţiriac este primul român prezent în topul miliardarilor, realizat de revista Forbes. Omul de afaceri ocupă locul 840 între cei 946 de miliardari ai lumii.

Potrivit prestigioasei publicaţii americane, banii pe care Ţiriac i-a câştigat din sport i-a investit în afaceri din domeniul bancar, asigurări şi în piaţa imobiliară. Averea sa este evaluată la 1,1 miliarde de dolari. Deşi Iosif Constatin Drăgan are o avere estimată de TOP 300 Capital la 1,3 – 1,6 miliarde de dolari, acesta nu a fost luat în considerare de Forbes.

Primele locuri ale clasamentului au rămas neschimbate, fondatorul companiei Microsoft, Bill Gates, fiind, în continuare, cel mai bogat om al planetei, cu o avere de 56 de miliarde de dolari. El este urmat de Warren Buffet (textile, asigurări, energie), cu 52 de miliarde de dolari.

Pe locul trei se află mexicanul Carlos Slim Helu, a cărui avere a atins 49 de miliarde de dolari. Aceasta a înregistrat o creştere de 19 miliarde de dolari, cea mai mare din acest an. În schimb, Paul Allen, cofondator al Microsoft, a căzut de pe locul şase pe locul 19, averea sa scăzând de la 22 la 18 miliarde de dolari.