Ionel Arsene nu poate fi extrădat din cauză că suferă de depresie

Ionel Arsene nu poate fi extrădat! Avocații săi invocă drept motiv depresia de care suferă fostul șef al Consiliului Județean Neamț. Aceștia au citat presupuse rapoarte psihiatrice: „tulburare depresivă majoră de natură severă. Risc ridicat de suicid dacă cererea de extrădare va fi admisă”.

Avocații lui Ionel Arsene susțin că acesta „suferă de grave patologii de natură neuropsihiatrică”, fapt constatat de doctor Nicolò Falchi Delitala, neuropsihiatru al Spitalului S. Giovanni din Roma, doctor Roberta Russ, psiholog criminalist din Roma specializat în observarea științifică și tratamentul în circuitele penitenciare.

„Ministerul Justiției a anunțat sâmbătă că fugarul Ionel Arsene, fostul președinte PSD din Neamț condamnat definitiv la închisoare, va fi extrădat din Italia, în vederea executării pedepsei”, notează corrieredellacalabria.it.

Potrivit sursei citate, Curtea de Casație din Italia a decis predarea lui autorităților din România. Hotărârea este definitivă. Ionel Arsene, baronul PSD de Neamț, a fost condamnat vineri la 6 ani și 8 luni cu executare de Curtea de Apel Brașov într-un dosar de corupție, potrivit portalului instanțelor. Procesul a început încă de acum cinci ani. Instanța a dispus și confiscarea de la Arsene a sumelor de 80.000 de euro și 80.000 de lei.

Ionel Arsene a fost condamnat pentru trafic de influență

Reamintim că Ionel Arsene, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ, a fost condamnat în 10 martie la şase ani şi opt luni de închisoare cu executare, în dosarul în care era judecat pentru trafic de influenţă.

Procurorii DNA l-au trimis în judecată în anul 2018. Arsene era acuzat că, în cursul anului 2013, în calitate de deputat și președinte al organizației PSD Neamț, a primit de la o persoană (martor în cauză) suma de 100.000 euro pentru a-și folosi influența.

Fostul politician a lăsat să se creadă că are influenţă asupra unor persoane din conducerea Agenției Naționale de Integritate (ANI).

Scopul final ar fi fost constatarea nerespectării dispozițiilor legale privind conflictul de interese și regimul incompatibilităților în cazul unei persoane care, la acea vreme, avea funcție de conducere în administrația locală.

Banii remişi de martor într-un restaurant din București ar fi trebuit să ajungă la persoanele respective prin intermediari, au precizat procurorii DNA în rechizitoriu.