Agenția Națională de Integritate (ANI) a dat în judecată Ministerul Finanțelor Publice și Comisia de verificare a averilor de pe lângă Curtea de Apel Bacău pentru că nu reușit să confiște 45 de mii de euro de la Ionel Arsene.

Scandal între instituțiile statului

Din cauza declarațiilor de avere ale politicianului PSD, instituțiile statului au ajuns în sala de judecată. La mijloc sunt aproape 45.000 de euro, pe care fostul președinte al Consiliului Județean Neamț nu-i poate justifica.

La începutul lunii aprilie, la Curtea de Apel Bacău a început procesul între Agenția Națională de Integritate și Comisia de verificare a averilor de pe lângă Curtea de Apel Bacău. În fața instanței sunt chemat Ionel Arsene, dar și reprezentanții Ministerul Finanțelor Publice.

ANI încearcă să recupreze aproape 45 de mii de euro pe care Arsene nu poate să o justifice între 2017 și 2018. Inspectorii au văzut acestă problemă în declarațiile de avere ale baronului în urmă cu un an.

Inspectorii au sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Bacău, pentru a controla averea baronului PSD.

Inspectorii Curții de apel nu au ajuns la aceeași concluzie ANI și au blocat procedura. Anterior, ANI a decis să dea în judecată comisia de pe lângă instanța din Bacău și a cerut anularea raportului și reluarea cercetărilor.

Ionel Arsene, condamnat la 6 ani de închisoare

Ionel Arsene, a fost condamnat la 6 ani și opt luni cu executare într-un dosar de trafic de influență. Potrivit Ministerului Justiției, instanța italiană a recunoscut sentința pronunțată în România și a dispus executarea pedepsei în Italia.

În data de 11 martie, Instanta a emis mandat european de arestare pentru Ionel Arsene. Președintele Consiliului Județean Neamț a fost dat în urmărire internațională.

Ionel Arsene a fost condamnat la începutul lunii martie la 6 ani și 8 luni de închisoare cu executare de Curtea de Apel Brașov, într-un dosar de corupție.

Ionel Arsene fusese demis de la conducerea CJ Neamț printr-un ordin al prefectului. Potrivit prefectului, Ionel Arsene îşi delegase atribuţiile, în urmă cu mai mult timp, unui vicepreşedinte al Consiliului Judeţean. CJ Neamţ urmează să se întrunească într-o şedinţă, vineri, pentru a stabili cine va conduce, interimar, instituţia.

Preşedinţia CJ Neamţ urmează să fie asigurată interimar de unul dintre cei doi vicepreşedinţi, respectiv Ion Asaftei (ALDE) sau Dragoş Chitic (PMP).

Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, a fost condamnat la şase ani şi opt luni de închisoare cu executare, în dosarul în care era judecat pentru trafic de influenţă.