Valoarea obiectivelor promovate în ultimele nouă luni a ajuns la 14,8 miliarde de lei, la care se adaugă două miliarde de lei încărcate astăzi (luni, n.r.) în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), a declarat, într-o conferinţă de specialitate, Ştefan Ioniţă, directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).
"În ultimele nouă luni, ritmul de lucru a fost de 30 de zile pe lună şi se va munci în continuare. Vreau să precizez faptul că CNAIR nu construieşte efectiv, ci face lucrul acesta prin antreprenori. Pe noi ne-a preocupat cel mai mult să promovăm într-un ritm susţinut toate obiectivele de care România are nevoie în acest moment şi spunem noi că am reuşit. Mai avem până la sfârşitul anului câteva proiecte importante şi în premieră vă anunţ astăzi (luni, n.r.) s-au încărcat în Sistemul Electronic alte două miliarde de lei pentru sectoare din Autostrada Transilvania. Noi, în continuare, vrem să promovăm obiectivul principal al nostru Piteşti – Sibiu şi obiectivul prioritar naţional Ploieşti – Braşov. Pentru toate obiectivele, CNAIR are soluţii, de această dată. Ne-am preocupat să ne dezvoltăm în zona de inginerie foarte puternic, astfel încât să nu mai depindem de extern, să accelerăm un pic ritmul. În acest fel am reuşit să promovăm până acum proiecte de 14,8 miliarde de lei, la care se adaugă cele două miliarde de lei de azi, deci avem 16,8 miliarde de lei", a afirmat Ioniţă, citat de Agerpres.
Potrivit oficialului CNAIR, până la finalul acestui an toate marile proiecte de infrastructură vor fi lansate în SEAP.
"Numai în acest fel se pot trata lucrurile. Ne-am concentrat pe cauză, să diminuăm toate posibilităţile de a fi întârziate aceste obiective, astfel încât am promovat o serie de acte normative. Fără suportul politic, nu avem nicio şansă să promovăm toate aceste obiective. Până la finalul acestui an, toate marile proiecte de infrastructură vor fi lansate în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice. Ceea ce s-a făcut în aceste nouă luni, trebuie continuat şi trebuie accelerat ritmul de lucru. Vom mai purta discuţii cu antreprenorii să vedem csre sunt principalele motive să vedem de ce nu reuşim să terminăm un obiectiv în termenul asumat prin contract. Una dintre problemele, care a fost tratată, între timp, se referă la termenul de realizare a lucrării. Nu vor mai exista aceste probleme", a spus Ştefan Ioniţă.
Reprezentanţi ai Guvernului şi ai mediului de afaceri participă, în perioada 23 – 24 octombrie, la Palatul Parlamentului, la prima ediţie a conferinţei "Live Business".