‘Pe site-ul Comisiei am făcut o scurtă prezentare cu modificările la cele trei legi şi tot pe site-ul Comisiei a fost acea comunicare şi legile în sine traduse în limba engleză. Datorită faptului că din partea anumitor ambasade s-a primit un punct de vedere care viza că a fost amputată independenţa Justiţiei, că a fost diminuată lupta împotriva corupţiei, am considerat necesar pentru o corectă informare a tuturor partenerilor externi şi a tuturor celor care sunt interesaţi de reforma privind cele trei legi să consulte şi să vadă modificările şi am făcut şi o scurtă prezentare a acestor modificări, ţinând cont de deciziile Curţii Constituţionale, de deciziile Comisiei de la Veneţia, de solicitările asociaţiilor profesionale. Această scurtă prezentare, cât şi legile în sine se găsesc pe site-ul Comisiei şi le-am tradus în ideea că Ministerul Afacerilor Externe este cel care este în contact fie cu ambasadele (n.r. – străine din Bucureşti), fie cu ambasadele noastre din exterior’, a declarat pentru AGERPRES Iordache.
El a adăugat că mai departe Ministerul Afacerilor Externe va avea un dialog cu ambasadele.
‘Mai departe, MAE va avea un dialog cu ambasadele noastre. Am înţeles de la domnul ministru Meleşcanu că dumnealui va stabili un program, pentru că înţeleg că o parte dintre ambasadori acum sunt plecaţi în vacanţa asta de sărbători, dar mai departe comunicarea cu ambasadele şi cu mediul diplomatic o va face Ministerul Afacerilor Externe’, a precizat Iordache.
Preşedintele Comisiei parlamentare speciale pentru legile Justiţiei, Florin Iordache, a transmis joi ministrului Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, proiectele de acte normative prin care au fost modificate legile 303/2004, 304/2004 şi 317/2004 pentru a fi prezentate ambasadorilor. AGERPRES