iPad 2 este un gadget complet pe care cu greu poţi să îl laşi din mână.  Am rămas impresionaţi, la prima vedere, de designul acestuia şi în special de grosimea sa. iPad 2 are o grosime de doar 8,8 mm şi cântăreşte doar 601 grame, fiind foarte uşor de ţinut cu o singură mână. Tableta este diponibilă în alb şi în negru. Noi am testat un model alb cu spaţiu de stocare de 16 GB şi cu suport Wi-Fi.

Odată deschis, iPad2 surprinde prin ecranul de 9,7 inci cu o rezoluţie extraordinară, chiar dacă nu este Retina Display. Acesta răspunde foarte uşor şi rapid la atingeri. iPad 2 foloseşte un procesor nou, botezat de Apple A5, de 1GHz şi are o memorie RAM de 512 MB. Toate modelele vin cu senzor de lumină ambientală, accelerometru şi giroscop cu trei axe.

iPad 2 este livrat doar cu câteva aplicaţii printre care se numără Photo Booth, care permite utilizatorilor să modifice pozele făcute cu camera foto şi Facetime,  aplicaţia pentru apeluri video. Dintre aplicaţiile de pe ecranul principal care mai merită menţionate se numără Maps, care oferă acces la Google Maps, o aplicaţie foarte utilă mai ales celor care au probleme cu orientarea în spaţiu, şi Friendly care oferă acces instant la Facebook.

iPad 2, spre deosebire de prima generaţie, vine cu două camere foto, dar care au o rezoluţie slabă. Camera montată pe spate nu are mai mult de 1,3 MP (Apple nu a comunicat rezoluţia), iar pentru ca fotografiile să iasă cât de cât bine trebuie făcute în condiţii de lumină excelente. Camera frontală este şi mai slabă, fiind VGA (640×480 pixeli). La capitolul muzică, iPad 2 dezamăgeşte din nou. Difuzorul este de putere mică, iar cei care vor să asculte muzică de calitate la iPad 2 o pot face numai la căşti sau dacă conectează o pereche de boxe.
 
Când vine vorba de navigat pe net, de vizualizat filme, de citit e-bookuri sau de jocuri, iPad 2 este de nota 10. La capitolul baterie, iPad 2 stă, de asemenea, foarte bine, utilizatorii putând folosi aparatul până la 10 ore, urmărind filme şi navigând pe internet.

iPad 2 este un gadget extraordinar pentru cei care călătoresc şi pentru cei care sunt dependenţi de internet, ceilalţi ar putea găsi preţul de 2.500 de lei nejustificat de mare.