Noile tablete de lectură Kindle, lansate săptămâna trecută, s-au epuizat marţi, distribuitorul Amazon anunţând că, „dată fiind marea cerere din partea clienţilor”, cei care doresc să aibă noul cititor digital trebuie să aştepte o lună, relatează AFP.

„Comenzile care s-au făcut astăzi vor fi expediate pe 4 septembrie sau puţin înainte”, se putea citi pe site-ul Amazon.com. Anunţul se referea la cele două versiuni ale tabletei Kindle clasice, versiunea mai ieftină, conectată la reţeaua internet fără fir wifi – 139 dolari – şi versiunea conectabilă la reţelele telefonice 3G şi la wifi – 189 dolari.

Ultima dată când Kindle a epuizat stocul a fost săptămâna trecută, chiar înainte de prezentarea noilor versiuni ale cititorului digital, mai sofisticate decât generaţia precedentă. În schimb, este disponibilă versiunea mai mare a Kindle, DX, a cărei actualizare a fost lansată la începutul lunii şi care costă 379 dolari.

Amazon n-a furnizat cifre de vânzare a Kindle, limitându-se să considere e-reader-ul drept cel mai vândut obiect de pe site-ul său din ultimii doi ani. Gigantul distribuţiei pe internet a informat înainte de lansarea noilor versiuni că vânzările tabletei Kindle au crescut de trei ori de când preţul a scăzut de la 259 la 189 dolari, în luna iunie.

Kindle, a cărui primă generaţie a fost lansată în 2007, trebuie să facă faţă unei concurenţe în creştere, mai ales a cărţilor digitale ale companiei japoneze Sony şi a Barnes&Noble, ca şi a tabletelor multimedia Apple, iPad, care combină funcţiile unui instrument de lectură şi ale unui mini-calculator.

SURSA: Agerpres