Producatorul de echipamente industriale IPTE va investi cinci milioane de euro in contructia unei fabrici la Oradea, pentru a-si extinde activitatea de subcontractare din Romania, informeaza un comunicat al companiei. Fabrica IPTE va avea o suprafata de 16.000 de metri patrati, o mie de angajati, si va fi construita de subsidiara din Romania a grupului belgian Essers, Centrum Romania.

Grupul IPTE a semnat cu grupul Essers un contract de inchiriere a noii fabrici pe o perioada de 15 ani.

IPTE detine in prezent o fabrica la Bors, care se intinde pe o suprafata de 6.000 de metri patrati.

Fabrica din Romania a devenit principala unitate de productie a Connect Systems Group, o divizie a grupului IPTE. Connect Systems Group detine opt fabrici in Europa. 

“Suntem foarte multumiti de evolutia fabricii noastre din Romania. Politica noastra de resurse umane de a angaja, pregati si mentine oamenii calificati precum si investitia in noua fabrica sunt o garantie de crestere sustenabila in Romania”, a declarat Luc Switten, CEO Connect Systems Group. 

Grupul belgian IPTE si-a inceput activitatea de subcontractare in Romania in 2002, cu 7 angajati, intr-un spatiu mai mic de o mie de metri patrati. In prezent compania are 550 de angajati in Romania si o fabrica de 6.000 de metri patrati la Bors.

 

Sursa: Capital 19 Aprilie 2007