‘În cadrul Administraţiei americane nu există nici o îndoială că Iranul este în spatele acestor atacuri’, a declarat pentru publicaţia New York Times James Lewis, un fost responsabil al Departamentelor de Stat şi Comerţului, în prezent specialist în probleme de securitate informatică la un centru de reflecţie din Washington.

Deşi identitatea precisă a autorilor acestor atacuri este deocamdată necunoscută, specialiştii atrag atenţia că ei folosesc noi metode ce constau în blocarea website-urilor băncilor printr-o avalanşă de cereri de informaţii, infectând mai ales centrele virtuale de găzduire a datelor informatice.

Cele mai mari 20 de bănci americane au fost atinse miercuri de un al treilea val de atacuri, toate revendicate de un grup autointitulat ciberluptătorii lui Izz ad-Din al-Qassam.

Potrivit societăţii de securitate informatică Radware, astfel de atacuri s-au produs prima dată în luna septembrie 2012. ‘Asistăm la un atac continuu şi fără precedent împotriva unui sector industrial’, avertizează Carl Herberger, vice-preşedintele acestei companii.

SURSA: Agerpres