În opinia agenției  Irlanda ar putea avea nevoie de noi tranșe de finanțare din partea Uniunii Europene și Fondului International Monetar  la sfârșitul anului 2013. În momentul de față această țară beneficiază de un program de sprijin din partea UE si FMI.
Situația dezastruoasă a băncilor a obligat guvernul irlandez să intervină anul trecut în sprijinul sistmeului bancar. Costurile ridicate de salvare au dus deficitul la 32% din PIB , lucru care a determinat UE si FMI să aprobe în noiembrie un credit de 8,5 miliarde de euro.
Ministerul irlandez de Finanțe a catalogat decizia agenției ca fiind "decepționantă".  Un purtător de cuvănt a declarat că Irlanda face tot posibilul să pună lucrurile in ordine arătând că, până în prezent, UE si FMI a raportat că Dublin este in conformitate cu condițiile de salvare iar economia irlandeză este pe cale să revină la o creștere pozitivă în acest an.
În data de 5 iulie agenția a retrogradat și Portugalia fapt ce a stârnit furia oficialităților. Președintele Anibal Cavaco Silva a declarat atunci că lipsa de obiectivitate reprezintă o amenințare pentru Europa iar comisarul european pentru piețele financiare, Michel Barnier, a sugerat faptul că aceste agenții nu pot analiza starea țărilor ce benificiază de un program de salvare.