Yahoo a primit in aceasta saptamana poate cea mai mare lovitura din istoria sa. Dupa ce in urma cu numai doua zile Google a anuntat ca renunta la parteneriatul cu Yahoo in privinta publicitatii, acum a venit randul Microsoft.

Cel mai mare producator de software din lume refuza la randul sau propunerea Yahoo pentru fuziune.

Yahoo ramane astfel intr-o situatie delicata, dupa ce nu a reusit sa duca la bun sfarsit negocierile cu nici una din cele doua companii, in ciuda sanselor promitatoare de acum cateva luni.

Directorul executiv al Microsoft a spulberat orice speranta a Yahoo de negociere intre cele doua grupuri, declarand ca Microsoft „nu este interesat de asa ceva”.

Declaratia aceasta vine la numai o zi dupa ce Jerry Yang, presedintele executiv al Yahoo a declarat ca este deschis „unei noi intelegeri cu Microsoft”. Ironic, Yang a declarat acest lucru dupa ce compania sa a fost lasata „cu ochii in soare” de catre Google, iar in luna mai a acestui an s-a opus vehement unei eventuale preluari nesolicitate de catre Microsoft.

Anterior, Yahoo a respins o oferta in valoare de 47,5 miliarde de dolari din partea Microsoft pentru preluarea portalului web.

Se pare ca raspunsul Microsoft nu tine deloc cont de afirmatia lui Jerry Yang, caare in cadrul unei conferinta in San Francisco a spus ca „la momentul actual pot spune ca cel mai bun lucru pe care Microsoft l-ar putea face este sa cumpere Yahoo”.

Sursa: Times Online