"Marea scădere a creditului a fost la cel în valută, pentru întreprinderi, dar mai ales pentru populaţie. Intr-un fel, nu e un lucru rău, a fost produsul secundar al unei paradigme în această perioadă – liberalizarea mişcărilor de capital in Uniunea Europeană", a spus Isărescu, raspunzand la o intrebare a deputatului Andreea Paul, la audierile din comisiile reunite pentru obtinerea unui nou mandat de guvernator al Bancii Nationale a Romaniei.
Isarescu a mai declarat, cu aceeasi ocazie, ca obiectivul de intrare in Zona Euro in 2019, asumat de premierul Victor Ponta, este "ambitios, dar inca fezabil", fiind intrebat, tot de Andreea Paul, cate decenii mai sunt necesare Romaniei pentru a adopta moneda euro. "Eu nu cred in decenii, nici cand va intra Romania in Zona Euro. Am o varsta, eu sunt fortat sa fiu optimist si sa fiu angajat in acest obiectiv", a spus Isarescu.
In opinia sa, chiar inainte de a intra in Zona Euro, Romania trebuie sa intre in uniunea bancara europeana: "Preferam sa vedem toate muscarile de la masa unde se iau deciziile, fie ca este vorba de Frankfurt sau de Bruxelles, decat sa le aflam intermediate de la bancile straine, actionare la banci din Romania".