Economiştii şi finanţiştii trebuie să devină mai vocali în privinţa problemelor economiei, deşi nu cresc ratingurile, pentru o mai bună înţelegere a situaţiei actuale, a declarat, miercuri, guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, la un seminar privind sectorul IMM."Ne revine sarcina, economiştilor şi finanţiştilor, să fim mai vocali. Avem un dezavantaj - nu facem rating la televizor. Trebuie să începem o ofensivă, să repunem în drepturi problemele fin
Economiştii şi finanţiştii trebuie să devină mai vocali în privinţa problemelor economiei, deşi nu cresc ratingurile, pentru o mai bună înţelegere a situaţiei actuale, a declarat, miercuri, guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, la un seminar privind sectorul IMM.
„Ne revine sarcina, economiştilor şi finanţiştilor, să fim mai vocali. Avem un dezavantaj – nu facem rating la televizor. Trebuie să începem o ofensivă, să repunem în drepturi problemele financiare şi economice. A discuta probleme sociale fără a lua în calcul resursele economice nu face altceva decât să ducă în eroare”, a afirmat Mugur Isărescu.
De asemenea, acesta a menţionat că reforma trebuie să fie realizată cu rigurozitate şi nu prin excepţii.
„Reforma trebuie făcută nu în sensul să facem mai multe excepţii, ci să o facem mai riguros. Rigurozitatea este necesară pentru ca societatea să se disciplineze. Simplitatea este, de asemenea, o direcţie, pentru că alte direcţii ar putea să creeze arierate extrem de periculoase şi să ducă la un dezechilibru major ce urmează să fie corectat de măsuri dure”, a adăugat Isărescu.
Guvernatorul BNR a subliniat, totodată, importanţa stabilităţii financiare, a cursului de schimb.
„Stabilitatea financiară, stabilitatea cursului pare ceva care e un dat. Stabilitatea este ca şi sănătatea. Îţi dai seama cât de importantă este atunci când nu o mai ai. Cam aşa e şi cu stabilitatea cursului. Stabilitatea este un activ extrem de important”, a precizat Isărescu.