Guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu, a declarat că, personal, este împotriva unor creşteri a impozitelor importante, chiar şi a unor discuţii pe această temă, care în asemenea momente debusolează şi mai mult economia şi populaţia.

„În asemenea momente, chiar discutarea unei asemenea idei mi se pare neavenită. Nu faceţi decât să confuzionaţi şi mai mult o societate şi o economie debusolată. Apare câte o trăznaie pe care o discutăm. Nu se justifică în condiţiile actuale nici măcar o majorare de impozit mare”, a spus Mugur Isărescu, răspunzând astfel la o întrebare privind o eventuală creştere a TVA şi a cotei unice.

„Cu pesimismul nu e bine”

Guvernatorul BNR a explicat că majorarea impozitelor nu va aduce niciun câştig din puncte de vedere al veniturilor, ci, dimpotrivă, ar accentua scăderea încasărilor bugetare.

„Un impozit mai mare pe o bază de impozitare mai mică va avea efecte negative. Nu vreau să fiu din nou acuzat de optimism, dar nici cu pesimismul nu este bine”, a încheiat Isărescu.

SURSA: Mediafax