Îşi cer scuze pentru că au provocat criza

Trei dintre directorii executivi ai Royal Bank of Scotland Group Plc si HBOS Plc si-au cerut scuze pentru faptul ca prin actiunile lor au determinat prabusirea bancilor pe care le-au condus contribuind astfel la propagarea crizei financiare in Regatul Unit. Cei trei, respectiv Tom McKillop (foto) si Fred Goodwin de la RBS si Andy Hornby de la HBOS, au spus ca regreta consecintele rezultate care au determinat adoptarea celui mai mare ajutor financiar din istoria Marii Britanii, in valoare de 37 d

Trei dintre directorii executivi ai Royal Bank of Scotland Group Plc si HBOS Plc si-au cerut scuze pentru faptul ca prin actiunile lor au determinat prabusirea bancilor pe care le-au condus contribuind astfel la propagarea crizei financiare in Regatul Unit.

Cei trei, respectiv Tom McKillop (foto) si Fred Goodwin de la RBS si Andy Hornby de la HBOS, au spus ca regreta consecintele rezultate care au determinat adoptarea celui mai mare ajutor financiar din istoria Marii Britanii, in valoare de 37 de miliarde de lire sterline.

Plan de salvare, detalii:

 

  • Royal Bank of Scotland  – nationalizata in 2008 de guvernul de la Londra
  • Ajutor financiar de 20 miliarde lire sterline
  • Recapitalizarea RBS, HBOS si Lloyds TSB  – valoare totala 37 miliarde lire

RBS este prezenta si in Romania dupa ce ABN Amro Romania si-a schimbat denumirea in Royal Bank of Scotland incepand cu 15 octombrie 2008.

ABN Amro a fost achizitionata in octombrie 2007 de consortiul format din Royal Bank of Scotland, Fortis si Santander pentru aproximativ 70 miliarde euro, iar diferitele segmente de activitate ale ABN Amro au fost impartite intre cele trei banci.

Cititi si:

RBS ar putea afişa pierderi de 32 miliarde de euro

RBS concediază şapte directori, parte a planului de restructurare