Ţara mai are bani la buget pentru onorarea acestor obligaţii până la mijlocul lui octombrie.

La începutul săptămânii viitoare, negociatorii troikăi (Bănca Centrală Europeană, Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană) vor ajunge din nou în Atena şi este foarte posibil ca aceştia să ajungă la o înţelegere în privinţa acordării tranşei, după ce ministrul de finanţe Evangelos Venizelos a participat la o conferinţă cu reprezentanţii finanţatorilor.

Reprezentanţii Comisiei Europene au declarat că, împreună cu Fondul Monetar Internaţional şi Banca Centrală Europeană au făcut "progrese importante" în negocierile cu reprezentanţii de la Atena într-o teleconferinţă organizată ieri seara, în care s-au purtat discuţii cu privire la măsurile care ar putea permite acordarea următoarei tranşe.

George Papandreou, premierul grec, are o întâlnire cu membrii cabinetului astăzi pentru a discuta cu privire la accelerarea scăderilor de costuri care vor permite atingerea obiectivelor convenite cu finanţatorii.

Într-un comunicat al ministerului grec de finanţe se menţionează că au fost făcute progrese importante. Potrivit comunicatului, zilele următoare vor avea loc întâniri în care se vor purta discuţii de ordin tehnic cu privire la bugetele din 2011 – 2012 şi 2013- 2014.