Israelul, cu o populaţie de doar 7,1 milioane de locuitori, atrage tot atâtea fonduri de risc precum Marea Britanie, care are o populaţie de 61 de milioane de locuitori, sau cât Franţa şi Germania la un loc (un total de 145 de milioane de locuitori).
Conform datelor de la Banca Mondială, israelienii au o rezervă internaţională, cu tot cu aur, de aproximativ 60 de miliarde de dolari, mai mult chiar decât Canada şi cam cât are Marea Britanie. În 2007, avea un deficit de doar 0,1% din PIB.
Mai mult, Israelul are mai multe companii listate la Nasdaq decât orice altă ţară care are companii listate în SUA şi a avut în ultimii ani o creştere economică mult peste media economiilor dezvoltate.
Israelul este membru al FMI din 1954. Istoria acestui stat cu Fondul arată faptul că nu Israel nu a cerut niciodată un ajutor financiar sau împrumut. Mai mult, statul figurează pe lista FMI printre ţările care sprijină resursele Fondului.
Un alt lucru interesant despre Israel este că deţine în băncile elveţiene nu mai puţin de 2 miliarde de franci elveţieni, echivalentul a peste 2 miliarde de dolari, ceea ce înseamnă peste 1% din PIB-ul israelian.
Ca termen de comparaţie, România are în băncile elveţiene aproximativ 200 de milioane de franci elveţieni.
Nu în ultimul rând, Israel este considerat un fel de Silicon Valley al Estului, fiind cel de-al doilea mare centru tehnologic din lume. Din cele 600 de companii listate la Tel Aviv Stock Exchange, 140 sunt companii din acest domeniu.