‘Am deblocat aceste fonduri după ce am putut constata că acordul Fatah-Hamas nu a produs efecte, iar pe teren a continuat cooperarea în domeniul securităţii’ Israel-ANP, a explicat pe postul public de radio Moshe Yaalon.

Ministrul israelian, totodată membru al cabinetului de securitate, nu a exclus posibilitatea unei noi blocări de fonduri provenind din taxe şi impozite cuvenite palestinienilor.

Anterior, premierul palestinian Salam Fayyad fusese anunţat telefonic în legătură cu decizia şefului guvernului israelian Benjamin Netnyahu de către secretarul de stat Hillary Clinton şi de emisarul special al Cvartetului pentru Orientul Mijlociu Tony Blair.

Acorduri israeliano-palestiniene anterioare prevăd transferul de către Israel a banilor proveniţi din taxe şi impozite datoraţi Autorităţii Naţionale Palestiniene. Blocarea acestor fonduri decisă de Israel a provocat nemulţumiri în cadrul ANP şi al comunităţii internaţionale.

Lunea trecută, ANP a anunţat că, pentru prima dată din 2007, se află în imposibilitatea de a plăti salariile funcţionarilor săi în luna mai.
SURSA: Agerpres