Israelul promite ajutor Italiei şi Europei. Va furniza gaze şi va sprijini combaterea efectelor secetei

Benjamin Netanyahu

SURSA FOTO: Dreamstime

Israelul este gata să furnizeze Italiei şi Europei mai mult gaz natural și să ajute la combaterea efectelor secetei, susține premierul Benjamin Netanyahu.

Israelul este gata să furnizeze Italiei şi Europei mai mult gaz natural și să ajute la combaterea efectelor secetei, este mesajul ferm al prim-ministrului israelian.

Executivul israelian promite să furnizeze Italiei şi Europei mai mult gaz natural şi, de asemenea, să ajute la combaterea efectelor secetei, a declarat vineri premierul israelian Benjamin Netanyahu după convorbirile avute la Roma cu omologul său italian, Giorgia Meloni.

„Vrem să accelerăm livrările de gaz către Europa prin Italia”, a declarat Benjamin Netanyahu, fără a da detalii suplimentare.

Israelul are experiență cu seceta

Cei doi lideri de dreapta au discutat, de asemenea, despre provocările pe care le reprezintă seceta în Italia, premierul Netanyahu împărtăşind beneficiul experienţei Israelului în combaterea condiţiilor de secetă.

Premierul israelian, care este supus unei presiuni intense pentru încercarea guvernului său de a efectua o reformă radicală a sistemului judiciar, a felicitat-o pe Giorgia Meloni pentru începutul mandatului ei ca prim-ministru, transmite agenția DPA.

Italia înlocuiește importurile de energie din Rusia

Italia caută să înlocuiască importurile de energie din Rusia de când aceasta a declanşat invazia în Ucraina anul trecut.

În iunie 2022, Israelul şi Egiptul au semnat un acord cu Uniunea Europeană destinat să crească exporturile de gaz natural spre Europa.

Statele Uniunii Europene trebuie să asigure consumul final de energie

Negociatorii preşedinţiei Consiliului European şi cei ai Parlamentului European au ajuns la un acord provizoriu în ceea ce privește reducerea consumului final de energie la nivelul UE cu 11,7% în 2030, a anunţat preşedinţia suedeză a Uniunii Europene într-un comunicat de presă, transmite agenția de presă Reuters.

„Statele membre trebuie să asigure, împreună, o reducere a consumului final de energie de cel puţin 11,7% în 2030, comparativ cu prognozele privind consumul de energie pentru anul 2030 făcute în 2020. Aceasta se traduce într-o limită superioară a consumului final de energie al UE de 763 milioane de tone de echivalent petrol şi una de 993 milioane de tone de echivalent petrol pentru consumul primar”, se arată în comunicatul de presă.

Preşedinţia suedeză a Consiliului European a evidențiat faptul că, în cazul consumului final de energie, limita de consum va fi obligatorie pentru statele membre UE, la nivel colectiv, în timp ce ţinta privind consumul primar de energie va fi una orientativă.