Italia elimină carantinarea turiștilor. Măsura se aplică după 15 mai. Ce documente trebuie să prezinți
Așadar, după 15 mai, Italia dorește să elimine carantinarea obligatorie pentru cetățenii blocului comunitar care s-au vaccinat sau care au un test PCR negativ. Măsura se aplică pentru cetățenii blocului comunitar care doresc să vină în Italia cu scop turistic.
”La jumătatea lui mai, turiştii vor putea obţine certificatul italian (…), deci a venit momentul să vă rezervaţi vacanţa în Italia”, a mai îndemnat el.
Premierul italian Mario Draghi a mai spus că Roma este pe cale să implementeze certificate de deplasare începând de la jumătatea lui mai, mai devreme decât o mare parte a Uniunii Europene.
Acesta a mai spus, în urma unei reuniuni a miniștrilor Turismului din statele membre G20, că este important să se aplice măsuri simple și pe înțelesul tuturor pentru ca oamenii să poată circula din nou liber.
Potrivit premierului italian, Uniunea Europeană va urma să implementeze certificatul verde anti-COVID până la mijlocul lunii iunie.
Austria anunță un certificat asemănător
Ministrul austriac al turismului, Elisabeth Kostinger, a anunțat că țara dorește să introducă un pașaport verde digital privind coronavirusul. Acesta ar urma să fie valabil din 4 iunie.
Potrivit ministrului austriac al turismului Elisabeth Kostinger, pașaportul verde digital privind COVID-ul va putea fi operat printr-un cod QR care, ulterior, va fi disponibil pe telefoanele mobile.
Amintim că, din 19 mai, Austria va avea diverse certificate de vaccinare, teste și formulare privind coronavirusului. Acestea vor folosi drept permis de intrare pentru mai multe domenii precum: cultură, sport, HoReCa etc.
În ceea ce privește carantinarea, de la mijlocul lunii mai, germanii care doresc să ajungă în Austria nu vor mai fi carantinați, aceștia având nevoie doar de un test negativ la COVID.
Amintim că Uniunea Europeană a informat că un astfel de pașaport va fi introdus în blocul comunitar la finalul lunii iunie și că acesta va purta numele de ”certificat UE COVID-19”. Parlamentul European vrea ca acest certificat să aibă o valabilitate de cel mult 12 luni.
Sursă foto: Dreamstime