Aici, familia Ciancimino ar face afaceri cu unii parteneri oculţi aflați în România, administrând depozitul de deşeuri de la Glina, lângă Bucureşti, precum și firme implicate în comerț cu materiale feroase și neferoase, informează duminică ediţia online a cotidianului Il Sole 24 Ore din Milano.

Garda Financiară italiană încearcă, de mai multe luni, să reconstruiască patrimoniul lui Vito Ciancimino, care a murit acum zece ani. Este vorba de un tezaur format din mari sume de bani ascunse în străinătate, un patrimoniu care ar fi rezultatul afacerilor făcute de familia Ciancimino în anii ’80 cu mafia din Sicilia, bani care ar fi utilizaţi acum de fiul lui Vito, Massimo Ciancimino. Acesta a fost condamnat definitiv la doi ani şi zece luni închisoare de Procuratura din Palermo pentru reciclare de bani murdari.

Pe baza informaţiilor primite de la Garda Financiară, magistraţii de la Palermo anchetează acum noi episoade de reciclare de bani şi unele presupuse afaceri pe care fiul lui Vito Ciancimino, Massimo, le-ar avea în România, cu ajutorul unor parteneri oculţi.

În mod deosebit, anchetele s-ar concentra asupra depozitului de deşeuri de la Glina, la marginea Bucureştiului, unde Massimo Ciancimino ar avea afaceri cu parteneri români, estimate la 300 de milioane de euro.

‘Orice sumă de bani s-ar găsi în România, în Elveţia sau în oricare altă ţară, sunt dispus să o donez imediat sinistraţilor din Emilia Romagna, care au avut de suferit în urma cutremurelor din luna mai, şi familiilor victimelor mafiei’, a declarat Massimo Ciancimino.
Sursa: Agerpres