"Dacă ne gândim că România este ţara cu cel mai mare număr de societăţi cu capital italian din lume, din care astăzi sunt active 16.000, găsim în această ţară sinteza spiritului internaţionalizării sistemului productiv italian, a culturii noastre de muncă şi al antreprenoriatului în general", a spus Angelini.

El a vorbit despre modelul antreprenorial italian, supranumit şi "modelul adriatic", despre întreprinderi care se internaţionalizează şi lucrează în grup.

"Pe baza datelor de la începutul anului 2012, numărul societăţilor cu capital italian din România era de 31.443, cu un capital de circa 1,25 miliarde euro, Italia confirmându-se ca a doua putere în schimbul comercial cu România, cu o valoare a exporturilor italiene de 6,044 miliarde euro. Unul dintre obiectivele Confindustriei România este de a analiza problemele birocratice şi de a prezenta propuneri concrete la masa dialogului social care să meargă în direcţia simplificării", a mai afirmat nou preşedinte al Confindustriei.

Confindustria România şi-a ales un nou preşedinte al Consiliului, în persoana lui Mauro Maria Angelini, care îl înlocuieşte pe Luca Serena.