Potrivit Trezoreriei italiene, emisiunea de titluri de stat a fost suprasubscrisă, cererile cumulând 9,95 miliarde euro. Totodată, s-a îmbunătăţit şi raportul dintre sumele puse la bătaie de finanţatori şi suma atrasă de Trezorerie – bid-to-cover –, până la 1,99, de la 1,88 la precedenta emisiune.
Pe de altă parte, în urma acestei licitaţii, prima de risc a Italiei, considerată ca diferenţa de randament dintre obligaţiunile italiene pe zece ani şi cele germane cu o scadenţă similară, a scăzut semnificativ, la 517 puncte de bază, după ce ieri a depăşit în premieră pragul psihologic de 7%.

Presa italiană consemnează faptul că Banca Centrală Europeană a început să cumpere masiv obligaţiuni italiene.
Faţă de inflamarea de ieri a pieţelor, după anunţarea demisiei premierului Silvio Berlusconi, astăzi bursele europene înregistrau recuperări, bursa din Milano crescând cu peste 2%, cea din Frankfurt avansând cu 1,3%, iar cea din Paris crescând cu 1%.
O stabilizare a situaţiei din zona euro s-a văzut şi în evoluţia monedei europene, care a recuperat peste 0,6% în raport cu dolarul american, până la 1,3614, după ce ieri consemnase una din cele mai ample scăderi din ultimii ani, de circa 2%.