Italia va începe în curând administrarea celui de-al doilea booster anti-COVID. Sunt vizate persoanele cu vârste de peste 60 de ani

Italia, drapel

Sursă: Dreamstime

Ministrul italian al Sănătății a informat luni, 11 iulie, că în curând va fi demarată campania pentru administrarea celui de-al doilea booster anti-COVID tuturor persoanelor cu vârste de peste 60 de ani.

Italia va începe în curând administrarea celui de-al doilea booster anti-COVID. Sunt vizate persoanele cu vârste de peste 60 de ani

Compania de administrare a celui de-al doilea booster anti-COVID tuturor persoanelor cu vârste de peste 60 de ani va fi demarată în urma recomandărilor formulate în acest sens de agenţiile sanitare ale UE.

Amintim că recomandarea a fost făcută în contextul unei noi creşteri a numărului de infectări şi de spitalizări pe teritoriul Europei şi se aşteaptă să faciliteze decizii la nivel naţional în scopul accelerării campaniilor de vaccinare, care au încetinit în ultimele luni.

Guvernul a acordat deja undă verde

În acest context, ministrul italian al Sănătăţii, Roberto Speranza, a informat că guvernul a acordat deja undă verde celor 20 de administraţii regionale ale Italiei în vederea demarării campaniei pentru administrarea celui de-al doilea booster, după avizul obţinut din partea agenţiei naţionale pentru medicamente AIFA.

„Toate dovezile ştiinţifice… arată că doza suplimentară a unui booster poate proteja considerabil oamenii împotriva spitalizărilor, în special pe cei fragili şi vârstnici”, a declarat Speranza pentru postul public de televiziune Rai, conform reuters.com

Italia s-a confruntat cu o creştere a numărului de cazuri de coronavirus în iulie. Numărul zilnic al infectărilor a depăşit săptămâna trecută 100.000 pentru prima dată din februarie, iar internările în spitale par, de asemenea, să crească.

Apar vaccinurile pentru subvariantele Omicron

În altă ordine de idei, compania Moderna a anunţat anterior că va propune două variante , concepute împotriva variantelor BA.1, respectiv BA.4 şi BA.5.

Producătorii de vaccinuri, inclusiv Moderna şi compania rivală Pfizer dezvoltă vaccinuri actualizate pentru a ţinti sub-variantele Omicron cu răspândire rapidă BA.4 şi BA.5. Aceste variante au crescut numărul infectărilor în Statele Unite, în ultimele săptămâni.

Moderna a declarat că decizia sa de a dezvolta vaccinuri bivalente s-a bazat pe diferite preferinţe ale pieţei pentru vaccinuri împotriva sub-variantelor.

Vaccinurile bivalente sunt concepute pentru a viza două variante diferite de coronavirus – varianta iniţială din 2020 şi variantele Omicron mai recente.

Moderna a indicat că noi date clinice cu privire la vaccinul său mRNA-1273.214, conceput pentru a ţinti varianta BA.1, a demonstrat răspunsuri ale anticorpilor neutralizanţi semnificativ mai mari împotriva BA.4 şi BA.5 comparativ cu actualul rapel autorizat.