Îți confiscă mașina pe loc. Poliția de Frontieră te verifică imediat

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Cernavodă au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în Olanda, care era condus de un cetățean român.

După finalizarea verificărilor efectuate în aplicația eDAC, aceștia au constatat că autoturismul este înregistrat ca bun căutat în vederea confiscării, alertă introdusă de autoritățile din Olanda.

Autoturismul condus de cetățeanul român, evaluat la aproximativ 150.000 de lei, a fost indisponibilizat la sediul instituției pentru continuarea cercetărilor.

În această situație, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Ilegalitățile la volan iau cu asalt România

Mai devreme în cursul săptămânii, un șofer din Arad a fost urmărit în trafic de polițiști după ce ar fi furat un autoturism pe care l-a condus sub influența drogurilor, deși avea permisul suspendat, provocând tamponări cu mașini parcate.

Conform informațiilor furnizate de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Arad, vehiculul ar fi fost furat din curtea unei locuințe din orașul Pecica, iar proprietarii au alertat autoritățile.

Săptămâna trecută, doi cetățeni români care aveau permisele de conducere suspendate au fost prinși la volan de oamenii legii, joi, în momentul în care încercau să iasă din țară prin punctul de trecere a frontierei Nădlac II. În prezent, aceștia sunt cercetați penal. Tot săptămâna trecută, în Constanța, un tânăr în vârstă de 18 ani, fără permis de conducere, a fost prins la volanul unui autoturism neînmatriculat. Acesta a abandonat mașina și a încercat să fugă de oamenii legii.

Ce pățești dacă conduci o mașină aflată sub sechestru?

Potrivit codului penal, sustragerea unui bun care este legal sechestrat se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă; dacă fapta a fost săvârșită de custode, pedeapsa este închisoarea de la 6 luni la 2 ani sau amenda.

Conducerea fără permis se pedepsește

Conducerea fără permis sau în condițiile în care acesta este suspendat, retras sau anulat poate atrage o amendă penală, cuantumul acesteia fiind stabilit de Poliție sau în instanța de judecată, în funcție de gravitatea faptei.

De asemenea, există situații în care conducerea unui vehicul de către o persoană cu permis anulat sau căreia i-a fost suspendat dreptul de a conduce poate fi pedepsită cu închisoarea, cu o durată cuprinsă între 6 luni și 3 ani.