Poliția de Frontieră îți ia pe loc mașina

În data de 13 august 2024, la ora 23:00, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Moravița – ITPF Timișoara au făcut o descoperire semnificativă. În timpul controlului de frontieră, aceștia au depistat un autoturism marca Volvo XC90, înmatriculat în Franța, condus de un cetățean român de 24 de ani. Verificările efectuate au relevat că vehiculul era căutat de autoritățile germane, fiind introdus în baza de date ca bun pentru confiscare.

Conform unui comunicat al Poliției de Frontieră, mașina, cu o valoare estimată la aproximativ 300.000 de lei (aproximativ 60.000 de euro), a fost imediat indisponibilizată și transportată la sediul sectorului pentru continuarea investigațiilor. Polițiștii de frontieră au acționat conform procedurilor legale, iar cercetările sunt în desfășurare pentru a stabili implicațiile legale ale acestui caz.

Cetățeanul român este acum cercetat sub suspiciunea comiterii infracțiunii de tăinuire. La finalizarea cercetărilor, vor fi dispuse măsurile legale corespunzătoare, în conformitate cu legislația în vigoare.

„În data de 13.08.2024, ora 23.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Stamora-Moravița, judeţul Timiș, s-a prezentat pentru efectuarea de controlului de frontieră, un cetăţean român în vârstă de 24 de ani, la volanul unui autoturism marca Volvo XC90, înmatriculat în Franța. În urma verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că vehiculul figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din Germania”, a precizat Poliția de Frontieră într-un comunicat.

Poliția de Frontieră a oferit și o imagine cu mașina în cauză. Modelul de Volvo poate fi văzut mai jos.

volvo
SURSA FOTO: polițiadefrontiera.ro

Cum se pedepsește infracțiunea de tăinuire?

Infracţiunea de tăinuire are ca obiect material bunul tăinuit. Este vorba despre bunul care provine dintr-o faptă prevăzută de legea penală, pe care tăinuitorul:

  • l-a primit
  • dobândit
  • transformat
  • sau a cărui valorificare a înlesnit-o

Primirea, dobândirea, transformarea ori înlesnirea valorificării unui bun, de către o persoană care fie a cunoscut, fie a prevăzut din împrejurările concrete că acesta provine din săvârşirea unei fapte prevăzute de legea penală, chiar fără a cunoaşte natura acesteia, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.

Pedeapsa aplicată tăinuitorului nu poate fi mai mare decât pedeapsa prevăzută de lege pentru fapta săvârşită de autor.

Tăinuirea săvârşită de un membru de familie nu se pedepseşte.