Organizarea unei petreceri cu ocazia Crăciunului poate fi o adevărată problemă în unele cazuri, pentru că un Crăciun de succes este o sărbătoare minunată, care oferă șansa de a petrece timp alături de persoanele pe care le iubim și le apreciem pentru tot ceea ce înseamnă pentru noi.

Dacă anul acesta trebuie să organizezi petrecerea dată în cinstea Crăciunului trebuie să respecți anumiți pași pentru a putea organiza o petrecere care să rămână în amintirea participanților. Cei mai importanți pași care trebuie să fie parcurși pentru a putea organiza o petrecere pe cinste sunt următorii:

Fă un plan

În primul rând, încearcă să te concentrezi asupra așteptărilor pe care le ai și încearca să îți imaginezi cum ți-ai dori să se desfășoare petrecerea organizată cu ocazia Crăciunului. Te încântă idea organizării unei petreceri clasice în care bradul de Crăciun și bucatele tradiționale să fie în central atenției? Sau nu ești adeptul petrecerii ci mai degrabă vrei să te bucuri de timpul petrecut alături de cei dragi sufletului tău?

Indiferent de ce tip de petrecere dorești să faci de Crăciun iti oferim posibilitatea sa creezi amintiri memorabile, prin punerea pe hârtie a unui plan bine stabilit, înainte de a face orice tip de cumpărături și liste de invitați.

Mare grijă la ce așteptări ai

Crăciunul ocupă un spațiu atât de semnificativ în colectivul nostru imaginar, încât practic orice persoană are o viziune personală a modului în care sărbătoarea ar trebui să fie petrecută, simțită și organizată. Așadar, înainte de ziua cea mare, vezi care sunt așteptările oaspeților tăi, comunicându-le cu sinceritate în ce constă cina sau prânzul de Crăciun.

Dacă nu ai nici cea mai mică intenție de a servi purceluș de lapte cu șase tipuri diferite de garnitură, dacă cu siguranță nu vei avea decorațiuni de Crăciun că în Singur Acasă în sufragerie sau dacă ai deja certitudinea matematică că nu vei respectă nicio tradiție pentru a deschide cadourile, te rugăm să le comunici în termeni incerți, astfel încât oaspeții să știe la ce să se aștepte și să se adapteze la interpretarea ta despre ce înseamnă petrecerea de Crăciun.

Încalcă regulile!

În ziua de Crăciun, oferă-ți o pauză ție și pe celor dragi și uită de regulile stricte din viața de zi cu zi pentru câteva ore. Da, copiii vor mânca o tonă de dulciuri și aproape sigur nu vor acorda atenție legumelor…nu te îngrijora! De această dată poți închide ochii oricăror abateri de la regulile casei. Bucură-te de haosul bucuriei pentru o zi. Vei avea tot timpul pe care-l dorești să te întorci pe drumul cel bun.

Verifică elementele de bază în avans

Există posibilitatea de a te lăsa purtat de pregătirea celor mai delicioase prăjituri, decorațiuni fantastice și sortimente de preparate culinare specifice sărbătorii, pierzând astfel din vedere lucrurile importante.

Înainte de a începe pregătirile propriu zise trebuie să te asiguri că spațiul în care se va desfășura petrecerea este destul de încăpătoare și că persoanele invitate la masă vor avea tot ceea ce este necesar pentru a se putea bucura de mâncărurile care urmează să fie servite la masa organizată Vor avea loc oaspeții tăi la masă sau va trebui să mai aduci o masă? Spațiul din frigider este suficient pentru depozitarea alimentelor pe care dorești să le achiziționezi? Ține cont de toate aceste detalii și vei evita niște situații prin care nu își dorește să treacă nici o gazdă.

Treci la pasul următor

Evită să concentrezi tot „stresul de gătit” atunci când ai oaspeți acasă și gătește câteva feluri de mâncare în prealabil, pentru a le putea îngheța. Sau, pur și simplu, achiziționează deja multe feluri de la catering, gata făcute, care te vor scuti de cursele obositoare prin magazine și bucătărie.

Distribuie sarcinile celorlalți membri ai familiei

Dacă tu ești gazdă, nu uită că atmosfera nu se face mai primitoare prin cadouri scumpe, ci … prin capacitatea de a delega! Fie că este vorba de curățarea cartofilor, de aprinderea șemineului din sala de mese sau de umplerea paharelor, oferă-i fiecărui oaspete o sarcină simplă, astfel încât să nu fii supraîncărcat de îngrijirea fiecărui aspect.

Totuși, asigură-te că explici clar fiecăruia în ce constă munca care i-a fost atribuită. Oaspeții tăi, mai ales dacă sunt apropiații familiei tale, vor fi fericiți să aibă un rol. Deci, nu deveni „martirul Crăciunului”! Consideră această zi ca o oportunitate de a te bucura în mod colectiv și de a implica întreaga familie.

Trăiește momentul …

Pentru a te putea bucura de petrecerea organizată trebuie să încetezi să te mai critici pentru micile detalii care poate că ți-au scăpat sau nu ți-au ieșit așa cum ai vrut. Mai degrabă, oprește-te un moment și privește la tot ceea ce te înconjoară și încearcă să ai o viziune cu adevărat amuzată și detașată asupra lucrurilor.

Învață din experiență

Reamintește-ți sărbătorile de Crăciun din trecut și concentrează-te asupra oricăror momente petrecute alături de familie. Totuși, nu trebuie să faci toate capriciile oaspeților tăi. Pentru a sta departe de situațiile neplăcute, va fi suficient să identifici din timp cele mai banale motive de tensiune.

Stabilește cu exactitate cât de mult sau puțin va dura petrecerea

Pentru a evita o situație neplăcută trebuie ca fiecare invitat să știe care este intervalul orar între care se desfășoară petrecerea. Oaspeții care stau până târziu pot deveni obositori și pot strica starea de spirit avută. Să nu îți fie rușine să le spui celor prezenți la petrecere care este intervalul orar în care aceasta se desfășoară.

Să fie un Crăciun magic !

Un Crăciun fericit și liniștit petrecut alături de oameni dragi sufletului tău va fi apreciat și ținut minte de către cei prezenți la petrecere. Așadar, gândeste-te mult, reamintește-ți că este doar o zi și asigură-te că este o experiență bună. Amintirea acelei zile va fi vie mulți ani de acum încolo.