Ilegal în România! Îți ridică mașina pe loc, dacă faci așa ceva în Capitală. În primele șase luni ale anului 2024, au fost ridicate aproape 3.400 de autovehicule parcate neregulamentar numai în Sectorul 3 București.
Îți ridică mașina pe loc, dacă nu parchezi regulamentar
În primele șase luni ale anului 2024, aproape 3.400 de mașini parcate/staţionate neregulamentar în Sectorul 3 al Capitalei au fost ridicate. Dintre ele, 3.251 de mașini au fost eliberate, fiind încasaţi 1.750.500 de lei de la șoferii care au achitat, după caz, ridicarea, transportul şi depozitarea maşinilor.
Alte 116 de autoturisme se află în depozitul autorităţii locale, urmând a fi eliberate. 11 mașini au intrat în patrimoniu, fiind valorificate.
Prin această acţiune, autoritățile locale continuă proiectul de fluidizare a circulaţiei auto în Sectorul 3 București, în special în zona trecerilor de pietoni, a trotuarelor, căilor de acces şi a benzilor de viraj.
Parcare cu plată sau amendă de 200 de lei
Parcare cu plată sau amendă de 200 de lei. A doua variantă pare să fie alegerea preferată a bucureștenilor. În ultimul an, au apărut 30.000 de locuri de parcare cu plată în Capitală. Compania municipală Parking a obținut avize pentru încă 30.000 de locuri de parcare. Administrația locală speră să elibereze trotuarele de mașini și să descurajeze circulația vehiculelor în zonele centrale, în detrimentul transportului public.
Totuși, șoferii preferă trotuarele. În timp ce ei se înghesuie în locurile interzise, parcările cu plată rămân goale. În loc de cinci lei, cât costă o oră de staționare, șoferii preferă să achite o amendă de 200 de lei. Peste 2.800 de mașini lăsate neregulamentar au fost ridicate într-o jumătate de an într-un singur sector din Capitală. Primăria Municipiului București a încasat peste 1,4 milioane de lei.
Un șofer care vrea să își recupereze mașina trebuie să achite în jur de 500 de lei. 200 de lei este taxa de ridicare, 150 de lei transportul și tot 150 de lei tariful pentru depozitare în primele 24 de ore. Apoi, pentru fiecare zi în plus se adaugă câte 50 de lei. La socoteala finală punem și amenda.
„Pentru staționare neregulamentară este vorba de 4-5 puncte de amendă, asta înseamnă 660-825 de lei, măsură complementară trei puncte de penalizare la permis, ceea ce n-aș recomanda șoferilor auto.
Nu este prima oară când acționăm în locație, toate trotuarele au fost recent amenajate și am comunicat cu toți locuitorii din zonă să nu se mai parcheze pe trotuar. Nu înțeleg”, a explicat un agent de la Poliția Locală Sector 3 București într-o intervenție TV.